Tygodniowe menu / Weekly menu (36)

Tydzień – Week:  3-6.09.2019



Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: bułeczka drożdżowa z twarogiem (mleko, gluten, jaja) 
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, mizeria z ogórków (gluten, jaja, mleko, seler)
  • Deser: kasza manna (mleko, gluten)
  • Breakfast: Sweet cheese bun (milk, gluten, egg)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, cucumber salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: semolina (milk, gluten)

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną i rzodkiewką (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa zabielana z natką pietruszki , naleśniki z twarogiem i dżemem posypane cukrem pudrem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Breakfast: Open sandwich with ham (milk, gluten)
  • Lunch: vegetable soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon (milk, gluten, eggs)

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: biszkopty i kakao (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: buraczkowa z ziemniakami, ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z marchwi i jabłek z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, cocoa, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, rice, turkey goulash, carrot and apple salad with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk, gluten, eggs)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, zapiekanka makaronowa z warzywami (seler, mleko, gluten)
  • Deser: kisiel żurawinowy z jabłkiem
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: dill soup, baked pasta with vegetables (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: cranberry jelly