Tygodniowe menu / Weekly menu (14)

Tydzień – Week:  01-05.04.2019


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: tomato soup with noodles, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: compote


Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z buraków i jabłek z cebulką (gluten, seler, mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cucumber soup, rice, turkey goulash, apple and beetroot salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: vanilla custard
Wtorkowa zupa ogórkowa

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem i miodem lub dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: barszcz ukraiński, makaron z twarogiem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: pieczone jabłko z konfiturą truskawkową
  • Breakfast: sandwich with butter, jam or honey (milk, honey, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: baked apple with strawberry jam

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, gołabki w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, cabbage leaves stuffed with rice, tomato sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly
Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami już w czwartek

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, racuszki z jabłkami i bitą śmietaną i konfiturą jagodową (seler, mleko, jaja)
  • Deser: kisiel
  • Breakfast: semolina with raspberry syrup
  • Lunch: dill soup with potatoes, apple pancakes with cream and blueberry marmalade (celeriac, milk, eggs)
  • Dessert: fruit jelly