Tygodniowe menu / Weekly menu (15)

Możliwość zamówienia dań wegetariańskich!

Tydzień – Week:  12-16.04.2021


Poniedziałek – Monday:


  • Śniadanie: płatki czekoladowe na mleku(kakao, mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy po węgiersku, surówka z kiszonego ogórka (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, warzywa z patelni, surówka z kiszonego ogórka (seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: cauliflower soup, bulgur, pork stew, gherkin salad / cauliflower soup, vegetable stir-fry with bulgur, gherkin salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek – Tuesday:


  • Śniadanie: kanapka z dżemem lub miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: żurek staropolski z jajkiem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Obiad wege: żurek staropolski z jajkiem, ziemniaki, kotlet z cukinii, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko, jaja)
  • Deser: kompot
  • Lunch: polish „żurek” with egg, potatoes, pork chop in crumbs, iceberg letucce with yoghurt / polish „żurek” with egg, potatoes, zucchini fritters, iceberg letucce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: compote 

Środa – Wednesday:


  • Śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, mleko, kakao, jaja)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z mięsem okraszane cebulką (jaja, seler, gluten)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi ruskie okraszane cebulką (jaja, seler, gluten)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: sauerkraut soup, dumplings with meat and onion/  sauerkraut soup, dumplings with potato and cottage cheese with onion (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek – Thursday:


  • Śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (gluten,seler,mleko)
  • Obiad wege: zacierka z warzywami, ziemniaki, gołąbki z jajkiem i pieczarkami w sosie pomidorowym (gluten, seler, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Lunch: chicken stock with noodles, cabbage roll with meat and rice in tomato sauce/ vegetable stock with noodles, potatoes, cabbage roll with egg and mushroom in mushroom sauce (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Piątek – Friday:


  • Śniadanie: bułka z serem żółtym i pomidorem (mleko, gluten)
  • Obiad/Obiad wege: zupa ogórkowa, placki z jabłkami polane jogurtem greckim z cynamonem (jaja, seler, mleko, gluten)
  • Deser: babeczki z bitą śmietaną (mleko, gluten, jaja)
  • Lunch: gherkin soup, apple pancakes with yoghurt and cinnamon (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with whipped cream (milk, gluten, egg)


Najnowsze wiadomości z Regent College.

  • Świąteczny kiermasz
    W naszej szkole zakończył się coroczny świąteczny kiermasz ciast, który trwał od 5 do 7 grudnia. Za symboliczną kwotę można Czytaj więcej ..
  • Andrzejki
    W świetlicy szkolnej obchodziliśmy uroczyście „Andrzejki”. Dzieci wyruszyły w świat magii i czarów. Środowe popołudnie wypełnione zostało licznymi konkursami, zawodami Czytaj więcej ..
  • Święto Dziękczynienia
    Co roku w ostatni czwartek listopada obchodzimy Święto Dziękczynienia. To ważny moment w życiu naszej szkoły. Tego dnia spotykamy się Czytaj więcej ..

Wyniki egzaminu ósmoklasisty i maturalnego 2020 r. w Elblągu i okolicach.


We give your children a head start in life!!