Tydzień/Week (41): 11-15.10.2021 r.

Tydzień/Week:

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK

  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i rzodkiewką (gluten, mleko)
  • Obiad: żurek z ziemniakami, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: żurek z ziemniakami, leczo warzywne z makaronem (gluten, seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: polish “żurek” with potatoes, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)/ polish “żurek” with potatoes, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

WTOREK

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: grochówka, ziemniaki, filet panierowany z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z marchewki (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: grochówka, ziemniaki, kotlet z pieczarek, surówka z marchewki (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kompot 
  • Lunch: split pea soup, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, carrot salad (celeriac, gluten, milk)/ split pea soup, potatoes, mushroom fritter, carrot salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: compote

ŚRODA

  • II śniadanie: owsianka na mleku (gluten, mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiński, makaron zapiekany z kurczakiem i szpinakiem  (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, makaron zapiekany ze szpinakiem (gluten, seler)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: beetroot soup, chicken and spinach baked pasta (celeriac, milk, gluten)/ beetroot soup, spinach baked pasta (gluten, celeriac)
  • Dessert: fruit jelly

CZWARTEK

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten, jaja)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, pierogi z mięsem okraszone cebulką (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege:  zupa pieczarkowa z ziemniakami, pierogi ze szpinakiem i serem feta (seler, gluten, jaja)
  • Deser: babeczki z budyniem i migdałami (gluten, jaja, migdały)
  • Lunch: mushroom soup, dumplings with meat and onion (celeriac, gluten, egg, milk)/mushroom soup, dumplings with spinach and feta cheese (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: shortcrust cup with custard and almonds (gluten, egg, almonds)

PIĄTEK

  • II śniadanie: kanapka z miodem lub dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: owoc 
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: fruit