Tydzień/Week (40): 04.10-08.10.2021 r.

Tydzień/Week (40): 04.10-08.10.2021 r.

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK

  • II śniadanie: kanapka z masłem, serem, wędliną, ogórek kiszony (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa, kasza bulgur, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, placki ziemniaczane z jogurtem (jaja, gluten, seler, mleko)
  • Deser: owoc
  • Lunch: vegetable soup, bulgur, pork meatballs in tomato sauce, white radish salad (celeriac, gluten, milk, egg)/ vegetable soup, potato fritters with yoghurt (egg, celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit

WTOREK

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zacierka na jarzynach, ziemniaki, bukiet warzyw (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk)/ Vegetable stock with noodles, potatoes, vegetables  (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: compote

ŚRODA

  • II śniadanie: herbatniki, kakao/herbata miętowa (gluten, jaja, mleko, kakao)
  • Obiad: zupa buraczkowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy z sokiem (mleko)
  • Lunch: beetroot soup, dumplings with potato and cottage cheese with onion (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

CZWARTEK

  • II śniadanie: serek Monte (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, stek z kalafiora w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg)/tomato soup, potatoes,cauliflower fritter, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

PIĄTEK

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak ze słodkiej kapusty, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: owoce egzotyczne w syropie 
  • Lunch: cabbage soup, dumplings with strawberry sauce (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: exotic fruit