Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (3): 17-21.01.2022 r.

stołówka szkolna

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na trzeci tydzień 2022 roku.. To ostatni tydzień semestru zimowego. Za siedem dni rozpoczynamy przerwę zimową.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  pieczywo z wędliną/serem żółtym i pomidorem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti vege (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ vegetable soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, sałata lodowa z jogurtem  (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki, cukinia nadziewana, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko)
  • Deser: kompot
  • Lunch: sauerkraut soup, potatoes, crumbed chicken breast, garlic sauce, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ sauerkraut soup, potatoes, stuffed Zucchini, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami, makaron ze szpinakiem i kurczakiem (seler, gluten)
  • Obiad wege: barszcz biały z ziemniakami, makaron ze szpinakiem (seler, gluten)
  • Deser: kisiel z owocami
  • Lunch: white borscht with potatoes, spinach chicken pasta (celeriac, gluten)/ white borscht with potatoes, spinach pasta (celeriac, gluten)
  • Dessert: kissel 

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: bułka z dżemem/miodem (gluten, miód, mleko)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, ryż na sypko, bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka z marchewki (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, gołąbki warzywne w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy(mleko, kakao)
  • Lunch: mushroom soup with noodles, rice, pork chop in gravy, carrot salad (celeriac, milk, gluten)/ mushroom soup with noodles, potatoes, vegetable cabbage roll in tomato sauce, carrot salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: zupa koperkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa 
  • Lunch: dill soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly
stołówka szkolna Lovely Kitchen