Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (47): 21-25.11.2022 r.

stołówka szkolna Lovely Kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 47 tydzień 2022 roku.

UWAGA!! W komentarzach do postu umieszczonego na szkolnym FB głosujemy na piątkowe drugie danie. Głosy liczymy do 16-ej we wtorek.

Wybieramy pomiędzy ryżem zapiekanym z jabłkiem, cynamonem i jogurtem a naleśnikami z twarogiem lub dżemem. Głosujemy 1, czyli placki lub 2, czyli naleśniki.

FB Liceum: https://www.facebook.com/LiceumRegentCollege

FB SP: https://www.facebook.com/regent.elblag

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: żurek z ziemniakami, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten)
  • Obiad wege: żurek z ziemniakami, kasza jęczmienna, omlet, surówka z kiszonego ogórka (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: sour-rye soup with potatoes, barley, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten)/ sour rye soup with potatoes, omelet, gherkin salad  (celeriac, milk, gluten, egg )
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z białej rzepy (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Obiad wege: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z białej rzepy (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: biscuits, mint tea (gluten)
  • Lunch: cream of broccoli with croutons, potatoes, pork meatballs with creamy-dill sauce, white radish salad (celeriac, milk, egg, gluten)/cream of broccoli with croutons, potatoes, egg and mushroom fritter, white radish salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa jarzynowa, makaron z kurczakiem, szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • II breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cacao)
  • Lunch: vegetable soup, chicken and spinach pasta (celeriac, gluten, milk)/ vegetable soup, spinach pasta (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: owsianka na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: Indyk z okazji Święta Dziękczynienia (seler, gluten)
  • Obiad wege: placki z jabłkami (mleko, jaja, gluten)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: oatmeal  (milk, gluten)
  • Lunch: Thanksgiving Turkey (celeriac, gluten)/apple pancakes  (milk, egg, gluten)
  • Dessert: kompote

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kanapki z miodem/dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad (opcja 1): zupa ogórkowa, ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i jogurtem (mleko)
  • Obiad (opcja 2): zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem lub dżemem (mleko, seler, jaja, gluten)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: sandwich with honey/jam (gluten, milk, honey)
  • Lunch (1): gherkin soup, baked rice with apple, cinnamon and yogurt (milk)
  • Lunch (2): gherkin soup, pancakes with cottage cheese or jam (milk, celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: fruit kebabs