Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (23): 06-10.06.2022 r.

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 23 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie: kanapka z wędliną/żółtym serem i pomidorem (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa warzywna, kasza bulgur, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, mizeria (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa warzywna, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: sandwich with ham or cheese, tomato (gluten, milk)
  • Lunch: vegetable soup, bulgur, pork meatballs with creamy-dill sauce, cucumber salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ vegetable soup, potato fritters with yogurt (gluten, celeriac, egg, milk)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto (gluten)
  • Obiad: zacierka na rosole, pierogi z mięsem (jaja, gluten, seler)
  • Obiad wege: zacierka na warzywach, pierogi ruskie (jaja, gluten, mleko, seler)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, dumplings with meat ( egg, gluten, milk, celeriac)/ vegetable stock with mini pasta, dumplings with potato, cottage cheese and onion (egg, gluten, milk, celeriac)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: botwinka z jajkiem, spaghetti carbonara (gluten, seler, mleko, jaja)
  • Obiad wege: botwinka z jajkiem, spaghetti carbonara (gluten, seler, mleko, jaja)
  • Deser: kisiel z jabłkiem
  • II breakfast: biscuits, hot cocoa (milk, gluten, cacao)
  • Lunch: beet green soup with egg, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple 

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, koktajl (mleko)
  • Obiad: zupa pieczarkowa, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z młodej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z młodej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kompot 
  • II breakfast: corn crisps, smoothie (milk)
  • Lunch: mushroom soup, potatoes, crumbed chicken breast, garlic sauce, young cabbage salad (celeriac, egg, gluten, milk)/mushroom soup, potatoes, zucchini fritters, young cabbage salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: kanapka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: grochówka, makaron z twarogiem i truskawkami (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: grochówka, makaron z twarogiem i truskawkami (seler, mleko, gluten)
  • Deser: babeczki z masą budyniową (gluten, jaja, mleko)
  • II breakfast: sandwich with jam or honey (gluten, milk, honey)
  • Lunch: split-pea soup, pasta with cottage cheese and strawberry (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: shortcrust cup with custard (gluten, egg, milk)