Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (19): 9-13.05 2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 19 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kanapka z wędliną/żółtym serem i ogórkiem (gluten, mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten)
  • Obiad wege: zacierka na jarzynach, placki ziemniaczane z jogurtem (gluten, seler, jaja)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: sandwich with ham or cheese, cucumber (gluten, milk)
  • Lunch:  chicken stock with mini pasta, bulgur, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten)/ vegetable stock with mini pasta, potato fritters with yogurt (gluten, celeriac, egg)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, koktajl (mleko, gluten)
  • Obiad: żurek z jajkiem, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, ziemniaki, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (seler, mleko, jaja)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: ladyfingers, milk and fruit smoothie (milk, gluten)
  • Lunch: sour rye soup with egg, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, egg, gluten, milk)/ sour rye soup with egg, potatoes, vegetarian cabbage rolls in tomato sauce (celeriac, milk, egg)
  • Dessert: kompote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron z kurczakiem i szpinakiem (gluten, seler)
  • Obiad wege: kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron ze szpinakiem (gluten, seler)
  • Deser: kisiel 
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cabbage soup, chicken and spinach pasta (celeriac, gluten)/cabbage soup, spinach pasta (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (gluten, mleko, kakao)
  • Obiad: grochówka, ziemniaki, pulpety w sosie śmietankowym, surówka z czerwonej kapusty (seler, jaja, mleko)
  • Obiad wege: grochówka, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem (seler)
  • Deser: babeczki deserowe z budyniem (mleko, gluten)
  • II breakfast: biscuits, hot cacao (gluten, milk, cacao)
  • Lunch: split pea soup, potatoes, pork meatballs with creamy sauce, red cabbage salad (celeriac, egg, milk)/ split pea soup, potatoes, buttered vegetables (celeriac)
  • Dessert: shortcrust cup with custard (milk, gluten)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kasza manna (gluten)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem lub dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem lub dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese or jam (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly