Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (48): 29.11-03.12.2021 r.

  • II śniadanie:  kanapka z wędliną, żółtym serem i pomidorem (mleko, gluten)
  • Obiad: żurek z jajkiem, kasza gryczana, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, kasza gryczana, gulasz warzywny, surówka z ogórka kiszonego (seler, mleko, gluten)
  • Deser: owoc
  • Lunch: polish “żurek” with egg, buckwheat, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ cpolish “żurek” with egg, buckwheat, vegetable stew, gherkin salad (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: biszkopty, herbata (jaja, gluten)
  • Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, filet panierowany z kurczaka, dip czosnkowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet z cukinii, sałata lodowa z jogurtem (jaja, seler, gluten, mleko)
  • Deser: kompot
  • Lunch: vegetable stock with noodles, potatoes, crumbed chicken breast, garlic sauce, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ vegetable stock with noodles, potatoes, zucchini fritter, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: bułka mleczna, kakao (gluten, mleko, kakao) 
  • Obiad: zupa grochowa, makaron z kurczakiem i szpinakiem (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa grochowa, makaron ze szpinakiem (gluten, seler)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: split pea soup, chicken and spinach pasta bake (celeriac, gluten)/ split pea soup, spinach pasta bake (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryż na sypko, filet z indyka saute, surówka z buraczków (seler)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryż na sypko, papryka nadziewana, surówka z buraczków (seler)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Lunch: sauerkraut soup, rice, saute turkey breast, beetroot salad (celeriac)/ sauerkraut salad, rice, stuffed pepper, beetroot salad (celeriac)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (mleko, gluten)
  • Obiad: barszcz ukraiński, kotlety ziemniaczane, sos pieczarkowy, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, kotlety ziemniaczane, sos pieczarkowy, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja)
  • Deser: szaszłyki owocowe 
  • Lunch: beetroot soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: fruit skewers

stołówka szkolna Lovely Kitchen