II śniadanie: kanapka z masłem, serem, wędliną, ogórek kiszony (gluten, mleko)
Obiad: żurek z ziemniakami, makaron spaghetti, sos bolognese (seler, gluten)
Obiad wege: żurek z ziemniakami, makaron spaghetti, sos warzywny (seler, gluten, mleko)
Deser: owoc
Lunch: polish “żurek” with potatoes, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ polish “żurek” with potatoes, vegetable spaghetti
Dessert: fruit
WTOREK
II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z jabłek, marchwi i ananasa (seler, gluten, jaja)
Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (seler, gluten)
Deser: kompot z owoców sezonowych
Lunch: tomato soup with rice, potatoes, crumbed chicken breast, garlic sauce, carrot and apple salad/ tomato soup with rice, potatoes, vegetable cabbage roll in tomato sauce (celeriac, gluten)
Dessert: compote
ŚRODA
II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata miętowa
Obiad: zupa jarzynowa z natką pietruszki, makaron zapiekany ze szpinakiem i kurczakiem (seler, gluten)
Obiad wege: zupa jarzynowa z natką pietruszki, makaron zapiekany ze szpinakiem (seler, gluten)
Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
Lunch: vegetable soup, chicken and spinach pasta bake/ vegetable soup, spinach pasta bake (celeriac, gluten)
Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)
CZWARTEK
II śniadanie: bułka maślana, kakao (gluten, mleko, kakao)
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami, kasza bulgur, klopsiki w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
Obiad wege: zupa buraczkowa z ziemniakami, kasza bulgur, stek z kalafiora w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)