Tygodniowe menu / Weekly menu (17)

Możliwość zamówienia dań wegetariańskich!

Tydzień – Week:  26-30.04.2021


Poniedziałek – Monday:


  • Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku(mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, pulpety w sosie śmietankowym, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, warzywa z patelni, surówka z czerwonej kapusty (seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: cauliflower soup, bulgur, pork meatballs in creamy sauce, red cabbage salad / cauliflower soup, vegetable stir-fry with bulgur, red cabbage salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit

Wtorek – Tuesday:


  • Śniadanie: kanapka z dżemem lub miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet panierowany z piersi kurczaka, dip czosnkowy, surówka z marchewki i jabłek (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zacierka z warzywami, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z marchewki i jabłek (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Deser: kompot
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, crumbed chicken breast, garlic sauce, carrot and apple salad / vegetable stock with noodles, potatoes, zucchini fritters, carrot and apple salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: compote 

Środa – Wednesday:


  • Śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, mleko, kakao, jaja)
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti carbonara (mleko, seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti carbonara (mleko, seler, gluten)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek – Thursday:


  • Śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, bitki z indyka, surówka z białej rzepy (jaja, seler, mleko)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami (gluten, seler, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, cabbage roll with meat and rice in tomato sauce/ vegetable stock with noodles, potatoes, cabbage roll with egg and mushroom in mushroom sauce (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Piątek – Friday:


  • Śniadanie: tost francuski (jaja, gluten)
  • Obiad/Obiad wege: zupa fasolowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (jaja, seler, mleko, gluten)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Lunch: bean soup, dumplings with potato and cottage cheese with onion (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon (milk, gluten, egg)


Najnowsze wiadomości z Regent College.

  • Pierwszy Dzień Wiosny
    Tegoroczne obchody Pierwszego Dnia Wiosny w klasach IV-VIII przyniosły ze sobą nie tylko radość ze zbliżającej się nowej pory roku, ale Czytaj więcej ..
  • Wyniki Konkursu Leon
    W ubiegły piątek w klasach I-III SP odbyło się uroczyste wręczenie nagród za sesję jesienną Ogólnopolskiego Konkursu Przedmiotowego Leon. Konkurs Czytaj więcej ..
  • Warsztaty egzotyczne zwierzęta
    Marzec rozpoczął się niezwykle ekscytująco dla Naszych najmłodszych uczniów. Odwiedziły Nas egzotyczne zwierzęta! Wybraliśmy się w podróż w odległe części Czytaj więcej ..

Wyniki egzaminu ósmoklasisty i maturalnego 2020 r. w Elblągu i okolicach.


We give your children a head start in life!!