Tydzień/Week (39): 27.09 – 01.10.2021 r. 24 września 202124 września 2021 Tydzień/Week: PONIEDZIAŁEK II śniadanie: kanapka z masłem, serem, wędliną, ogórek kiszony (gluten, mleko)Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza kuskus, gulasz wieprzowy, surówka z białej rzepy (seler, gluten, mleko)Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza kuskus, gulasz warzywny, surówka z białej rzepy (seler, mleko)Deser: owocLunch: sauerkraut salad, couscous, pork stew, white radish salad (celeriac, gluten, milk)/ sauerkraut salad, couscous, vegetable stew, white radish salad (celeriac, milk)Dessert: fruit WTOREK II śniadanie: biszkopty, kakao/herbata (gluten, mleko, jaja, kakao)Obiad: krem z brokułów z grzankami, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)Obiad wege: krem z brokułów z grzankami, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)Deser: kompot z owoców sezonowychLunch: cream of broccoli soup with croutons, potatoes, frikadelle, beetroot salad/ cream of broccoli soup with croutons, potatoes, egg cutlet, beetroot salad (celeriac, gluten, egg)Dessert: compote ŚRODA II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)Obiad: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)Obiad wege: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)Deser: babeczki z budyniem i migdałami (gluten, jaja, mleko, migdały)Lunch: beetroot soup, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten)Dessert: shortcrust cup with custard and almonds (gluten, egg, milk, almonds) CZWARTEK II śniadanie: bułka z miodem lub dżemem (gluten, mleko, miód)Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, indyk duszony w sosie własnym, sałata lodowa w jogurcie (seler, gluten, mleko)Obiad wege: zupa zacierkowa, ziemniaki, papryka faszerowana, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)Deser: kisielLunch: stock with noodles, potatoes, turkey gravy, iceberg lettuce with yoghurt/stock with noodles, potatoes, stuffed pepper, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, egg, gluten, milk) Dessert: fruit jelly PIĄTEK II śniadanie: bułka maślana, herbata miętowa (gluten)Obiad: żurek z jajkiem, kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym, surówka warzywna (seler, gluten, jaja)Obiad wege: żurek z jajkiem, kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym, surówka warzywna (seler, gluten, jaja)Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)Lunch: polish “żurek” with egg, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, gluten, egg)Dessert: chocolate custard (milk, cocoa) Pobierz menu w pliku PDF - format A4 Przekaż innym:FacebookTwitterWhatsAppEmail Related