Tydzień/Week (39): 27.09 – 01.10.2021 r.

Tydzień/Week:

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK

  • II śniadanie: kanapka z masłem, serem, wędliną, ogórek kiszony (gluten, mleko)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza kuskus, gulasz wieprzowy, surówka z białej rzepy (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza kuskus, gulasz warzywny, surówka z białej rzepy (seler, mleko)
  • Deser: owoc
  • Lunch: sauerkraut salad, couscous, pork stew, white radish salad (celeriac, gluten, milk)/ sauerkraut salad, couscous, vegetable stew, white radish salad (celeriac, milk)
  • Dessert: fruit

WTOREK

  • II śniadanie: biszkopty, kakao/herbata (gluten, mleko, jaja, kakao)
  • Obiad: krem z brokułów z grzankami, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: krem z brokułów z grzankami, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • Lunch: cream of broccoli soup with croutons, potatoes, frikadelle, beetroot salad/ cream of broccoli soup with croutons, potatoes, egg cutlet, beetroot salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: compote

ŚRODA

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Deser: babeczki z budyniem i migdałami (gluten, jaja, mleko, migdały)
  • Lunch: beetroot soup, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: shortcrust cup with custard and almonds (gluten, egg, milk, almonds)

CZWARTEK

  • II śniadanie: bułka z miodem lub dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, indyk duszony w sosie własnym, sałata lodowa w jogurcie (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa zacierkowa, ziemniaki, papryka faszerowana, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: stock with noodles, potatoes, turkey gravy, iceberg lettuce with yoghurt/stock with noodles, potatoes, stuffed pepper, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

PIĄTEK

  • II śniadanie: bułka maślana, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: żurek z jajkiem, kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym, surówka warzywna (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym, surówka warzywna (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Lunch: polish “żurek” with egg, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)