Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (9): 27.02-3.03.2023 r.

stołówka szkolna

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 9 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa warzywna z natką pietruszki, makaron spaghetti, sos carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, papryka nadziewana, surówka z białej rzepy (seler, mleko, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: chocolate cereal (milk, gluten)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten) / sauerkraut soup, bulgur, stuffed peppers, white turnip salad (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: a fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: jogurt Actimel  (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa krem z brokułów z grzankami, ziemniaki, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego, cebuli i jabłek  (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa krem z brokułów z grzankami, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem (seler, jaja, mleko)
  • Deser: kompot 
  • II breakfast:  yoghurt (milk, cacao)
  • Lunch: broccoli cream soup, pork stew, pickled cucumber, onion and apple salad (celeriac, gluten) / broccoli cream soup, potatoes, vegetables with butter  (celeriac, eggs,  milk) 
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kaszka manna z sokiem (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami,  makaron ze szpinakiem i kurczakiem (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • II breakfast:  semolina with fruit juice (gluten, milk)
  • Lunch:  cauliflower soup with potatoes, pasta with spinach and chicken (celeriac, gluten) / cauliflower soup with potatoes, pasta with spinach and feta (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: jelly with whipped cream (milk) 

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata (gluten)
  • Obiad: zupa grochowa z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraków, jabłek i cebuli (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa grochowa z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, surówka z buraków, jabłek i cebuli (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: biscuits and tea (gluten)
  • Lunch: pea soup with parsley, potatoes, minced chickpea cutlet, beetroot, apple and onion salad (celeriac, gluten, egg) / pea soup with parsley, potatoes, minced cutlet, beetroot, apple and onion salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: kissel with fruit 

Piątek / Friday

  • II śniadanie: owsianka na mleku (gluten, mleko)  
  • Obiad: zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami, naleśniki z twarogiem lub dżemem (seler, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami, naleśniki z twarogiem lub dżemem (seler, mleko, jaja)
  • Deser: pucharek owoców egzotycznych
  • II breakfast: oatmeal (gluten, milk)
  • Lunch: cucumber soup with dill and potatoes, pancakes with cheese or jam (celeriac, milk, egg), cucumber soup with dill and potatoes, pancakes with cottage cheese or jam (celeriac, milk, egg)
  • Dessert: exotic fruit 
szkoła nr w województwie