Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (6): 06-10.02.2023 r.

stołówka szkolna

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 6 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: sauerkraut soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa (gluten)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, bukiet warzyw (seler, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: ladyfingers, fruit tea (gluten)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, frikadelle, beetroot salad (celeriac, gluten, milk, egg)/ tomato soup with rice, potatoes, buttered vegetables (celeriac, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
  • Obiad: grochówka, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: grochówka, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: semolina with milk (gluten, milk)
  • Lunch: split pea soup, dumplings with strawberry sauce (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa buraczkowa, ziemniaki, bitki z indyka w sosie własnym, surówka z białej kapusty (seler, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z białej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel
  • II breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cacao)
  • Lunch: beetroot soup, potatoes, turkey chop in gravy, white cabbage salad (celeriac, egg, milk)/ beetroot soup, potatoes, egg and mushroom fritter, white cabbage salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: kissel

Piątek / Friday

  • II śniadanie: bułka z miodem (gluten, mleko, miód)  
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • II breakfast: breakfast roll with honey (gluten, milk, honey)
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese or jam (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)