Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (49): 02.12-06.12.2024

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 49 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao (1,7)
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,9)

  • Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron spaghetti, gulasz warzywny z czerwoną fasolą + marchewka słupki (1,9)

  • Deser: mandarynka

  • II breakfast: sponge cakes + cocoa (1,7)

  • Lunch: cauliflower soup with potatoes, spaghetti, bolognese sauce + carrot sticks (1,9)

  • Vege lunch: cauliflower soup with potatoes, spaghetti, vegetable stew with red beans + carrot sticks (1,9)

  • Dessert: tangerine

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: serek homogenizowany z orzechami (7,8) + gruszka
  • Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa koperkowa z ziemniakami, kasza gryczana, kotlet z ciecierzycy, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: homogenized cheese with nuts (7,8) + pear
  • Lunch: dill soup with potatoes, buckwheat groats, pork ham goulash, white radish, apple and onion salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: dill soup with potatoes, buckwheat groats, chickpea cutlet, white radish, apple and onion salad (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + żurawina suszona
  • Obiad: barszcz ukraiński z białą fasolą, łazanki z kapustą i pieczarkami (1,7,9)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński z białą fasolą, łazanki z kapustą i pieczarkami (1,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem truskawkowym (7)
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + dried cranberries
  • Lunch: Ukrainian borscht with white beans, noodles with cabbage and mushrooms (1,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht with white beans, noodles with cabbage and mushrooms (1,7,9)
  • Dessert: cream pudding with strawberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: pieczywo, masło, ser żółty, papryka, ogórek (1,7)
  • Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, bukiet warzyw (marchewka, fasolka szparagowa, brokuł, kalafior) polany masłem
  • Deser: jabłko pieczone
  • II breakfast: bread, butter, yellow cheese, pepper, cucumber (1,7)
  • Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, mixed vegetables (carrots, green beans, broccoli, cauliflower) topped with butter
  • Dessert: baked apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa (1) + jabłko
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, ryba (dorsz) pieczona, surówka z kiszonej kapusty (1,4,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: galaretka truskawkowa z bitą śmietaną
  • ●  II breakfast: biscuits, fruit tea (1) + apple
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, baked fish (cod), sauerkraut salad (1,4,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: strawberry jelly with whipped cream

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)