Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (46): 14-18.11.2022 r.

stołówka szkolna Lovely Kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 46 tydzień 2022 roku.

UWAGA!! W komentarzach do postu umieszczonego na szkolnym FB głosujemy na piątkowe drugie danie. Głosy liczymy do 16 w poniedziałek.

Wybieramy pomiędzy plackami ziemniaczanymi z jogurtem a naleśnikami z twarogiem lub dżemem. Głosujemy 1, czyli placki lub 2, czyli naleśniki.

FB Liceum: https://www.facebook.com/LiceumRegentCollege

FB SP: https://www.facebook.com/regent.elblag

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: kapuśniak ze słodkiej kapusty, gulasz warzywny z makaronem (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
  • Lunch: cabbage soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ cabbage soup, vegetable stew with pasta (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: kanapka z serem/wędliną i ogórkiem kiszonym (gluten, mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, bitki z szynki, surówka z buraków (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zacierka warzywna, ziemniaki, bukiet warzyw (seler)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: sandwich with cheese or ham, gherkin (milk, gluten)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, pork chop in gravy, beetroot salad (celeriac, milk, egg, gluten)/vegetable stock with mini pasta, potatoes, buttered vegetables (celeriac)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: cauliflower soup, cottage cheese dumplings (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (mleko, gluten)
  • Obiad: grochówka, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: grochówka, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: biscuits, fruit smoothie (milk, gluten)
  • Lunch: split-pea soup, potatoes, frikadelle, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)/split-pea soup, potatoes, chickpea fritter, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko)
  • Obiad (opcja 1): barszcz ukraiński, placki ziemniaczane z jogurtem (mleko, seler, jaja, gluten)
  • Obiad (opcja 2): barszcz ukraiński, naleśniki z twarogiem lub dżemem (mleko, seler, jaja, gluten)
  • Deser: owoce egzotyczne
  • II breakfast: semolina (gluten, milk)
  • Lunch (1): beetroot soup, potato fritters with yogurt (milk, celeriac, egg, gluten)
  • Lunch (2): beetroot soup, pancakes with cottage cheese or jam (milk, celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: exotic fruits