Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 46 tydzień 2022 roku.
UWAGA!! W komentarzach do postu umieszczonego na szkolnym FB głosujemy na piątkowe drugie danie. Głosy liczymy do 16 w poniedziałek.
Wybieramy pomiędzy plackami ziemniaczanymi z jogurtem a naleśnikami z twarogiem lub dżemem. Głosujemy 1, czyli placki lub 2, czyli naleśniki.
FB Liceum: https://www.facebook.com/LiceumRegentCollege
FB SP: https://www.facebook.com/regent.elblag
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
- Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, spaghetti bolognese (seler, gluten)
- Obiad wege: kapuśniak ze słodkiej kapusty, gulasz warzywny z makaronem (seler, gluten)
- Deser: owoc
- II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
- Lunch: cabbage soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ cabbage soup, vegetable stew with pasta (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: kanapka z serem/wędliną i ogórkiem kiszonym (gluten, mleko)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, bitki z szynki, surówka z buraków (seler, mleko, jaja, gluten)
- Obiad wege: zacierka warzywna, ziemniaki, bukiet warzyw (seler)
- Deser: kompot
- II breakfast: sandwich with cheese or ham, gherkin (milk, gluten)
- Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, pork chop in gravy, beetroot salad (celeriac, milk, egg, gluten)/vegetable stock with mini pasta, potatoes, buttered vegetables (celeriac)
- Dessert: compote
Środa / Wednesday
- II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
- Obiad: zupa kalafiorowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: zupa kalafiorowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, mleko)
- Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
- II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
- Lunch: cauliflower soup, cottage cheese dumplings (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: chocolate custard (milk, cacao)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (mleko, gluten)
- Obiad: grochówka, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
- Obiad wege: grochówka, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
- Deser: galaretka owocowa
- II breakfast: biscuits, fruit smoothie (milk, gluten)
- Lunch: split-pea soup, potatoes, frikadelle, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)/split-pea soup, potatoes, chickpea fritter, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)
- Dessert: fruit jelly
Piątek / Friday
- II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko)
- Obiad (opcja 1): barszcz ukraiński, placki ziemniaczane z jogurtem (mleko, seler, jaja, gluten)
- Obiad (opcja 2): barszcz ukraiński, naleśniki z twarogiem lub dżemem (mleko, seler, jaja, gluten)
- Deser: owoce egzotyczne
- II breakfast: semolina (gluten, milk)
- Lunch (1): beetroot soup, potato fritters with yogurt (milk, celeriac, egg, gluten)
- Lunch (2): beetroot soup, pancakes with cottage cheese or jam (milk, celeriac, egg, gluten)
- Dessert: exotic fruits