Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (45): 07-10.11.2022 r.

stołówka szkolna

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 45 tydzień 2022 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z białej rzepy (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Obiad wege:  zupa kalafiorowa, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: owoc

  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cauliflower soup, bulgur, pork meatballs with creamy-dill sauce, white radish salad (celeriac, milk, gluten, egg)/ cauliflower soup, potato fritters with yogurt (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kompot

  • II breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cacao)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, milk, egg, gluten)/tomato soup with noodles, potatoes, egg fritter, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z owocami

  • II breakfast: semolina (milk, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa koperkowa, fasolka po bretońsku z kiełbasą i bułką (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, fasolka po bretońsku z bułką (seler, gluten)
  • Deser: muffinka (gluten, mleko, jaja)

  • II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
  • Lunch: dill soup, baked beans with sausage and bread roll (celeriac, gluten)/dill soup, baked beans with bread roll (celeriac, gluten)
  • Dessert: muffin (gluten, milk, egg)

Piątek / Friday