Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (43): 25-29.10.2021 r.
PONIEDZIAŁEK
II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko)
Obiad: barszcz biały z ziemniakami, kasza kuskus, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z marchewki i jabłek (jaja, seler, gluten, mleko)
Obiad wege: barszcz biały z ziemniakami, kasza kuskus, pulpeciki pieczarkowe z mozzarellą, surówka z marchewki i jabłek (mleko, jaja, seler)
Deser: owoc
Lunch: white borscht with potatoes, couscous, meatballs with creamy dill sauce, carrot and apple salad (egg, celeriac, gluten, milk)/ white borscht with potatoes, couscous, mushrooms fritters carrot and apple salad (milk, egg, gluten)
Dessert: fruit
WTOREK
II śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, mleko, kakao)
Obiad: zacierka na jarzynach, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
Obiad wege: zacierka na warzywach, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem (gluten, seler, jaja, mleko)
Deser: kompot
Lunch: vegetable stock, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ vegetable stock, potatoes, chickpea fritter, iceberg lettuce with yoghurt (gluten, celeriac, egg, milk)
Dessert: compote
ŚRODA
II śniadanie: kanapka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
Obiad: barszcz ukraiński, racuszki z jabłkami, musem truskawkowym i jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
Obiad wege: barszcz ukraiński, racuszki z jabłkami, musem truskawkowym i jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
Deser: budyń śmietankowy (mleko)
Lunch: beetroot soup, apple pancakes with strawberry sauce and yoghurt (celeriac, milk, egg, gluten)/ beetroot soup, apple pancakes with strawberry sauce and yoghurt (celeriac, milk, egg, gluten)
Dessert: vanilla custard (milk)
CZWARTEK
II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko, kakao)
Obiad: zupa kalafiorowa, ryż na sypko, schab pieczony w sosie własnym, surówka z buraczków (seler, gluten)
Obiad wege: zupa kalafiorowa, ryż na sypko, cukinia nadziewana, surówka z buraków (seler, gluten, jaja)