Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (43): 25-29.10.2021 r.

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK

  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko)
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami, kasza kuskus, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z marchewki i jabłek (jaja, seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz biały z ziemniakami, kasza kuskus, pulpeciki pieczarkowe z mozzarellą, surówka z marchewki i jabłek  (mleko, jaja, seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: white borscht with potatoes, couscous, meatballs with creamy dill sauce, carrot and apple salad (egg, celeriac, gluten, milk)/ white borscht with potatoes, couscous, mushrooms fritters carrot and apple salad (milk, egg, gluten)
  • Dessert: fruit

WTOREK

  • II śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, mleko, kakao)
  • Obiad: zacierka na jarzynach, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zacierka na warzywach, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Deser: kompot 
  • Lunch: vegetable stock, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ vegetable stock, potatoes, chickpea fritter, iceberg lettuce with yoghurt (gluten, celeriac, egg, milk)
  • Dessert: compote

ŚRODA

  • II śniadanie: kanapka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: barszcz ukraiński, racuszki z jabłkami, musem truskawkowym i jogurtem (seler, gluten, jaja,  mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, racuszki z jabłkami, musem truskawkowym i jogurtem (seler, gluten, jaja,  mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Lunch: beetroot soup, apple pancakes with strawberry sauce and yoghurt (celeriac, milk, egg, gluten)/ beetroot soup, apple pancakes with strawberry sauce and yoghurt (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

CZWARTEK

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ryż na sypko, schab pieczony w sosie własnym, surówka z buraczków (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, ryż na sypko, cukinia nadziewana, surówka z buraków (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel 
  • Lunch: cauliflower soup, rice, oven baked pork chop in gravy, beetroot salad (celeriac, gluten)/cauliflower soup, rice, stuffed pepper, beetroot salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly

PIĄTEK

  • II śniadanie: koktajl owocowy, herbatniki (mleko, gluten)
  • Obiad: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Obiad wege: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem 
  • Lunch: split pea soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: baked apple with cinnamon