Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 43 tydzień 2022 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa koperkowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa koperkowa, leczo warzywne z makaronem (seler, gluten)
- Deser: owoc
- II breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: dill soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ dill soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (gluten, mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, surówka z buraków (seler, mleko)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, surówka z buraków (seler, jaja, gluten)
- Deser: kompot
- II breakfast: biscuits, fruit smoothie (gluten, milk)
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, roasted chicken leg, beetroot salad (celeriac, milk)/tomato soup with rice, potatoes, chickpea fritter, beetroot salad (celeriac, egg, gluten)
- Dessert: compote
Środa / Wednesday
- II śniadanie: kanapka z serem i ogórkiem (mleko, gluten)
- Obiad: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
- Deser: kisiel
- II breakfast: sandwich with cheese and cucumber (milk, gluten)
- Lunch: pumpkin soup with coconut milk and sunflower seeds, spinach and feta pasta (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: kissel
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: kasza manna (mleko, gluten)
- Obiad: zupa fasolowa, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z marchewki (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa fasolowa, krokiety z kapustą i pieczarkami (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: babeczki deserowe z masą budyniową (mleko, gluten)
- II breakfast: semolina (milk, gluten)
- Lunch: bean soup, barley, pork stew, carrot salad (celeriac, gluten)/ bean soup, sauerkraut and mushroom croquettes (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: shortcrust cup with custard (milk, gluten)
Piątek / Friday
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata miętowa
- Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, mleko)
- Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, mleko)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- II breakfast: corn crisps, mint tea (gluten, milk)
- Lunch: sauerkraut soup, potato chops with mushroom sauce, chinese leaves salad (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: baked apple with cinnamon