Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (43): 24-28.10.2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 43 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, leczo warzywne z makaronem (seler, gluten)
  • Deser: owoc

  • II breakfast: cornflakes with milk  (milk)
  • Lunch: dill soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ dill soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Stołówka szkolna Lovely Kitchen

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, surówka z buraków (seler, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, surówka z buraków (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kompot

  • II breakfast: biscuits, fruit smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, roasted chicken leg, beetroot salad (celeriac, milk)/tomato soup with rice, potatoes, chickpea fritter, beetroot salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: compote

Stołówka szkolna Lovely Kitchen

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kanapka z serem i ogórkiem (mleko, gluten)
  • Obiad: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel

  • II breakfast: sandwich with cheese and cucumber (milk, gluten)
  • Lunch: pumpkin soup with coconut milk and sunflower seeds, spinach and feta pasta  (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: kissel

Stołówka szkolna Lovely Kitchen

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: kasza manna (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z marchewki (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, krokiety z kapustą i pieczarkami (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: babeczki deserowe z masą budyniową (mleko, gluten)

 

  • II breakfast: semolina (milk, gluten)
  • Lunch: bean soup, barley, pork stew, carrot salad (celeriac, gluten)/ bean soup, sauerkraut and mushroom croquettes  (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with custard (milk, gluten)

Stołówka szkolna Lovely Kitchen

Piątek / Friday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata miętowa 
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem

  • II breakfast: corn crisps, mint tea (gluten, milk)
  • Lunch: sauerkraut soup, potato chops with mushroom sauce, chinese leaves salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

 

Stołówka szkolna Lovely Kitchen