Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (42): 18-22.10.2021 r.

Tydzień/Week:

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK

  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i ogórkiem kiszonym (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem (jaja, seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, placki ziemniaczane z jogurtem (mleko, jaja, seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: vegetable soup, potatoes, frikadelle, iceberg lettuce with yoghurt (egg, celeriac, gluten, milk)/ vegetable soup, potato fritters with yoghurt (milk, egg, gluten)
  • Dessert: fruit

WTOREK

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa, bulgur, gulasz wołowy, surówka z kiszonego ogórka (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, bulgur, gulasz warzywny (seler)
  • Deser: kompot 
  • Lunch: bean soup, bulgur, beef stew, gherkin salad (celeriac, gluten)/ bean soup, bulgur, vegetable stew (celeriac)
  • Dessert: compote

ŚRODA

  • II śniadanie: koktajl owocowy, biszkopty (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka
  • Lunch: pumpkin soup with coconut milk, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten)/ pumpkin soup with coconut milk, spaghetti carbonara (gluten, celeriac, milk)
  • Dessert: fruit jelly

CZWARTEK

  • II śniadanie: serek “monte” (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege:  zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczny z pieczarkami, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel 
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten)/tomato soup with noodles, egg and mushroom fritter, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly

PIĄTEK

K/FRIDAY

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron z twarogiem i rodzynkami (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron z twarogiem i rodzynkami  (seler, mleko, gluten)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao) 
  • Lunch: cabbage  soup, pasta with cottage cheese and raisins (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)