Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (41): 7.10-11.10.2024

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 41 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem malinowym (1,7)
  • Obiad: zupa zacierka na rosole, kasza bulgur, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa zacierka na wywarze jarskim, kasza bulgur, leczo warzywne z fasolą czerwoną (1,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: thick semolina with raspberry mousse (1,7)
  • Lunch: soup with broth, bulgur, meatballs in cream and dill sauce, iceberg lettuce with
  • Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: soup made of vegetarian broth, bulgur, vegetable stew with red beans (1,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: serek homogenizowany śmietankowo-orzechowy + marchewka słupki (7,8)
  • Obiad: zupa buraczkowa, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, surówka z kiszonej kapusty (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, ziemniaki, bukiet warzyw polany masłem i bułką tartą (1,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: creamy-nut homogenized cheese + carrot sticks (7,8)
  • Lunch: beetroot soup, potatoes, breaded pork chop, sauerkraut salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: beetroot soup, potatoes, mixed vegetables topped with butter and breadcrumbs (1,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki (1,3) + jabłko
  • Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, makaron z twarogiem polany musem truskawkowym
  • Obiad wege: zupa grochowa z ziemniakami, makaron z twarogiem polany musem truskawkowym
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: biscuits (1,3) + apple
  • Lunch: pea soup with potatoes, pasta with cottage cheese topped with strawberry mousse
  • Vege lunch: pea soup with potatoes, pasta with cottage cheese topped with strawberry mousse
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + żurawina suszona (1,7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, ryż na sypko, szynka duszona w sosie własnym, surówka z marchwi i jabłek (7,9)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, ryż na sypko, kotlet z selera panierowany, surówka z marchwi i jabłek (1,3,7,9)
  • Deser: budyń z musem truskawkowym (7)
  • II breakfast: oatmeal with milk + dried cranberries (1,7)
  • Lunch: mushroom soup with potatoes, fluffy rice, ham stewed in its own juice, carrot and apple salad (7,9)
  • Vege lunch : mushroom soup with potatoes, fluffy rice, breaded celery cutlet, carrot and apple salad (1,3,7,9)
  • Dessert: pudding with strawberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: biszkopty + kakao (1,3,7) + marchewka słupki
  • Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, ryba (dorsz) pieczona, surówka z czerwonej kapusty z oliwą (1,4,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, pulpeciki jajeczno-pieczarkowe w sosie koperkowym (1,3,7,9)
  • Deser: babeczki z bitą śmietaną i owocami (1,3,7)
  • II breakfast: sponge cake + cocoa (1,3,7) + carrot sticks
  • Lunch: krupnik soup, potatoes, baked fish (cod), red cabbage salad with olive oil (1,4,9)
  • Vege lunch: barley soup with parsley, potatoes, egg and mushroom balls in dill sauce (1,3,7,9)
  • Dessert: cupcakes with whipped cream and fruit (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)