Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (41): 06.10-10.10.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 41. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao + banan (1,7)
  • Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, gulasz warzywny z fasolą czerwoną, surówka mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, gulasz z szynki wieprzowej, surówka mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Deser: kompot ze śliwek
  • II breakfast: sponge cakes, cocoa + banana (1,7)
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, bulgur, vegetable goulash with red beans, cucumber salad with Greek yogurt (1,7,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, bulgur, pork ham goulash, cucumber salad with Greek yogurt (1,7,9)
  • Dessert: plum compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: kasza manna na gęsto polana musem truskawkowym (1)
  • Obiad: zacierka na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zacierka na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z kapusty pekińskiej, dip czosnkowy (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: semolina thickly topped with strawberry mousse (1)
  • Lunch: broth mash with parsley, potatoes, breaded chicken fillet, garlic dip, Chinese cabbage salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: broth mash with parsley, potatoes, egg cutlet, Chinese cabbage salad, garlic dip (1,3,7,9)
  • Dessert: apple
  • Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie + marchewka słupki (1,8)
  • Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, ryba (dorsz) smażona, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą i jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy,, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą i jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: cornflakes with milk + walnuts + carrot sticks (1,8)
  • Lunch: barley soup, potatoes, fried fish (cod), white turnip salad with apple and onion and Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: barley soup, potatoes, chickpea cutlet, white turnip salad with apple and onion and Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: fruit kissel

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: pieczywo, masło, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, papryka (1,7)
  • Obiad: krem z dyni ze słonecznikiem prażonym, makaron, karkówka zapiekana z cebulą i żurawiną, surówka z pora, jabłek i kukurydzy (1,9)
  • Obiad wege: krem z dyni ze słonecznikiem prażonym, makaron, sos słodko-kwaśny z warzywami, surówka z pora, jabłek i kukurydzy (1,9)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: bread, butter, cold meat, yellow cheese, green cucumber, pepper (1.7)
  • Lunch: cream of pumpkin soup with roasted sunflower seeds, pasta, pork neck baked with onion and cranberries, leek, apple and corn salad (1,9)
  • Vege lunch: Pumpkin cream with roasted sunflower seeds, pasta, sweet and sour sauce with vegetables, leek, apple and corn salad (1,9)
  • Dessert: fruit
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + rodzynki suszone (1,7)
  • Obiad: żurek z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem polane musem truskawkowym (1,3,7,9)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem polane musem truskawkowym (1,3,7,9)
  • Deser: galaretka z owocami
  • II breakfast: oatmeal with milk + dried raisins (1,7)
  • Lunch: żurek (sour rye soup) with egg, pancakes with cottage cheese and jam topped with strawberry mousse (1,3,7,9)
  • Vege lunch: żurek (sour rye soup) with egg, pancakes with cottage cheese and jam topped with strawberry mousse (1,3,7,9)
  • Dessert: fruit jelly

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)