Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.
Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/
Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 41. tydzień 2025 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Poniedziałek | Monday
- II śniadanie: biszkopty, kakao + banan (1,7)
- Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, gulasz warzywny z fasolą czerwoną, surówka mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,7,9)
- Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, gulasz z szynki wieprzowej, surówka mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,7,9)
- Deser: kompot ze śliwek
- II breakfast: sponge cakes, cocoa + banana (1,7)
- Lunch: cabbage soup with sauerkraut, bulgur, vegetable goulash with red beans, cucumber salad with Greek yogurt (1,7,9)
- Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, bulgur, pork ham goulash, cucumber salad with Greek yogurt (1,7,9)
- Dessert: plum compote
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday
- II śniadanie: kasza manna na gęsto polana musem truskawkowym (1)
- Obiad: zacierka na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)
- Obiad wege: zacierka na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z kapusty pekińskiej, dip czosnkowy (1,3,7,9)
- Deser: jabłko
- II breakfast: semolina thickly topped with strawberry mousse (1)
- Lunch: broth mash with parsley, potatoes, breaded chicken fillet, garlic dip, Chinese cabbage salad (1,3,7,9)
- Vege lunch: broth mash with parsley, potatoes, egg cutlet, Chinese cabbage salad, garlic dip (1,3,7,9)
- Dessert: apple
- Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie + marchewka słupki (1,8)
- Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, ryba (dorsz) smażona, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą i jogurtem greckim (1,3,7,9)
- Obiad wege: krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy,, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą i jogurtem greckim (1,3,7,9)
- Deser: kisiel z owocami
- II breakfast: cornflakes with milk + walnuts + carrot sticks (1,8)
- Lunch: barley soup, potatoes, fried fish (cod), white turnip salad with apple and onion and Greek yogurt (1,3,7,9)
- Vege lunch: barley soup, potatoes, chickpea cutlet, white turnip salad with apple and onion and Greek yogurt (1,3,7,9)
- Dessert: fruit kissel
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday
- II śniadanie: pieczywo, masło, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, papryka (1,7)
- Obiad: krem z dyni ze słonecznikiem prażonym, makaron, karkówka zapiekana z cebulą i żurawiną, surówka z pora, jabłek i kukurydzy (1,9)
- Obiad wege: krem z dyni ze słonecznikiem prażonym, makaron, sos słodko-kwaśny z warzywami, surówka z pora, jabłek i kukurydzy (1,9)
- Deser: owoc
- II breakfast: bread, butter, cold meat, yellow cheese, green cucumber, pepper (1.7)
- Lunch: cream of pumpkin soup with roasted sunflower seeds, pasta, pork neck baked with onion and cranberries, leek, apple and corn salad (1,9)
- Vege lunch: Pumpkin cream with roasted sunflower seeds, pasta, sweet and sour sauce with vegetables, leek, apple and corn salad (1,9)
- Dessert: fruit

Piątek | Friday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku + rodzynki suszone (1,7)
- Obiad: żurek z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem polane musem truskawkowym (1,3,7,9)
- Obiad wege: żurek z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem polane musem truskawkowym (1,3,7,9)
- Deser: galaretka z owocami
- II breakfast: oatmeal with milk + dried raisins (1,7)
- Lunch: żurek (sour rye soup) with egg, pancakes with cottage cheese and jam topped with strawberry mousse (1,3,7,9)
- Vege lunch: żurek (sour rye soup) with egg, pancakes with cottage cheese and jam topped with strawberry mousse (1,3,7,9)
- Dessert: fruit jelly
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

