Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (40): 30.09-4.10.2024

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 40 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, kakao + jabłko (7)
  • Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara z kiełbasą + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: corn sticks, cocoa + apple (7)
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti, carbonara sauce with sausage + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti, carbonara sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: jogurt pitny actimel + gruszka (7)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: actimel drinking yogurt + pear (7)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, minced cutlet, cucumber salad with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, chickpea cutlet, cucumber salad with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie (7,8)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Deser: kisiel żurawinowy z kawałkami żurawiny
  • II breakfast: cornflakes with milk + walnuts (7,8)
  • Lunch: red lentil soup, pasta with spinach, chicken and feta cheese (1,7,9)
  • Vege lunch: red lentil soup, pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Dessert: cranberry jelly with cranberry pieces

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: herbatniki (1,3)
  • Obiad: zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym z pestkami słonecznika, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z białej rzepy z jogurtem greckim (1,7)
  • Obiad wege: zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym z pestkami słonecznika, kasza gryczana, gulasz warzywny, surówka z białej rzepy (7)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną i owocami (7)
  • II breakfast: biscuits (1,3)
  • Lunch: pumpkin cream soup with coconut milk and sunflower seeds, buckwheat, pork ham goulash, white radish salad with Greek yogurt (1,7)
  • Vege lunch :cream of pumpkin soup with coconut milk and sunflower seeds, buckwheat, vegetable stew, white radish salad (7)
  • Dessert: jelly with whipped cream and fruit (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: biszkopty + koktajl bananowy (1,7)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowo-jabłkowym (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa fasolowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowo-jabłkowym (1,3,7,9)
  • Deser: pucharek owocowy
  • II breakfast: sponge cakes + banana smoothie (1,7)
  • Lunch: bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese and strawberry-apple jam (1,3,7,9)
  • Vege lunch: bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese and strawberry-apple jam (1,3,7,9)
  • Dessert: fruit cup

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)