Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (40): 29.09-03.10.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 40. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + żurawina suszona
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza jęczmienna na sypko, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, jajko gotowane w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + dried cranberries
  • Lunch: cucumber soup with potatoes, loose barley, meatballs in tomato sauce, Chinese, cabbage salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes, barley, egg cooked in tomato sauce, Chinese cabbage salad (1,3,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,7)
  • Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, cocoa (1,7)
  • Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote
  • Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie, banan (1,7,8)
  • Obiad: zupa grochowa z natką pietruszki, ziemniaki, ryba pieczona, (dorsz), surówka z kiszonej kapusty (1,4,9)
  • Obiad wege: zupa grochowa z natką pietruszki, ziemniaki, stek z kalafiora, surówka z kiszonej kapusty (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts, banana (1,7,8)
  • Lunch: pea soup with parsley, potatoes, baked fish (cod), sauerkraut salad (1,4,9)
  • Vege lunch: pea soup with parsley, potatoes, cauliflower steak, sauerkraut salad (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, koktajl bananowy (7)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, ryż na sypko, bitki z indyka duszone z warzywami, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, ryż na sypko, gulasz warzywny, surówka z buraków, jabłek i cebuli (3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem malinowym (7)
  • II breakfast: corn sticks, banana smoothie (7)
  • Lunch: sorrel soup with egg, fluffy rice, turkey cutlets stewed with vegetables, beetroot, apple and onion salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: sorrel soup with egg, loose rice, vegetable goulash, beetroot, apple and onion salad (3,7,9)
  • Dessert: cream pudding with raspberry mousse (7)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Piątek | Friday

  • II śniadanie: ryż z jabłkami i cynamonem zapiekany + jogurt grecki (7)
  • Obiad: zupa barszcz ukraiński z fasolą, makaron świderki z twarogiem i musem truskawkowym (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa barszcz ukraiński z fasolą, makaron świderki z twarogiem i musem truskawkowym (1,7,9)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: baked rice with apples and cinnamon + Greek yogurt (7)
  • Lunch: Ukrainian borscht soup with beans, fusilli pasta with cottage cheese and strawberry mousse (1,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht soup with beans, fusilli pasta with cottage cheese and strawberry mousse (1,7,9)
  • Dessert: fruit skewers

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)