Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (39): 22.09-26.09.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 39. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + orzechy włoskie (8)
  • Obiad: zupa krem z groszku zielonego z grzankami, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa krem z groszku zielonego z grzankami, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych (1-3)
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + walnuts (8)
  • Lunch: cream of green pea soup with croutons, spaghetti, carbonara sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: cream of green pea soup with croutons, spaghetti, carbonara sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: –
  • Obiad: zupa barszcz biały z jajkiem, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa barszcz biały z jajkiem, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: –
  • Lunch: white borscht soup with egg, Russian dumplings topped with onion, Chinese cabbage salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht soup with egg, Russian dumplings topped with onion, Chinese cabbage salad (1,3,7,9)
  • Dessert: apple
  • Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa + banan (1)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, ryba (dorsz) panierowana smażona, kapusta kiszona (1,3,4)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,9)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: biscuits, fruit tea + banana (1)
  • Lunch: red lentil soup, potatoes, fried breaded fish (cod), sauerkraut (1,3,4)
  • Vege lunch: red lentil soup, potatoes, egg and mushroom cutlet, Chinese cabbage salad (1,3,9)
  • Dessert: fruit jelly

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (1)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kasza gryczana, gulasz z szynki, surówka z pora, kukurydzy i jabłek (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, kasza gryczana, gulasz warzywnym surówka z pora, kukurydzy i jabłek (1,7,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: thick semolina porridge with strawberry mousse (1)
  • Lunch: tomato soup with pasta, buckwheat, ham goulash, leek, corn and apple salad (1,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with pasta, buckwheat, vegetable goulash, leek, corn and apple salad (1,7,9)
  • Dessert: kissel with fruit
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: serek homogenizowany z orzechami (7,8) + marchewka słupki
  • Obiad: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym i natką pietruszki, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym i natką pietruszki, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: homogenized cheese/yoghurt with nuts (7,8) + carrot sticks
  • Lunch: vegetable soup with green peas and parsley, pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Vege lunch: vegetable soup with green peas and parsley, pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)