Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (38): 15.09-19.09.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 38. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos słodko-kwaśny z czerwoną fasolą (1,9)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: thick semolina with strawberry mousse (1,7)
  • Lunch: mushroom soup with potatoes, spaghetti, bolognese sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with potatoes, spaghetti, sweet and sour sauce with red beans (1,9)
  • Dessert: fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: biszkopty + kakao (1,7) + banan
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udo pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,7,9)
  • Obiad wege: bulion warzywny z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: sponge cakes + cocoa (1,7) + banana
  • Lunch: chicken soup with noodles, potatoes, baked chicken thigh, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,7,9)
  • Vege lunch: vegetable broth with pasta, potatoes, egg and mushroom cutlet, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote
  • Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie + żurawina suszona (1,7,8)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, leczo warzywne z papryką i cukinią + bułka kajzerka (1,9)
  • Obiad wege: zupa fasolowa z ziemniakami, leczo warzywne z papryką i cukinią + bułka kajzerka (1,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts + dried cranberries (1,7,8)
  • Lunch: bean soup with potatoes, vegetable soup with peppers and zucchini + Kaiser roll (1,9)
  • Vege lunch: bean soup with potatoes, vegetable soup with peppers and zucchini + Kaiser roll (1,9)
  • Dessert: fruit kissel

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: pałki kukurydziane, kakao (7)
  • Obiad: barszcz ukraiński z fasolą czerwoną, kasza bulgur, pulpety wieprzowe w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z marchwi i jabłek (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński z fasolą czerwoną, kasza bulgur, stek z kalafiora, surówka z marchwi i jabłek (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z borówkami (7)
  • II breakfast: corn sticks, cocoa (7)
  • Lunch: Ukrainian borscht with red beans, bulgur, pork meatballs in cream and dill sauce, carrot and apple salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht with red beans, bulgur, cauliflower steak, carrot and apple salad (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding with blueberries (7)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl bananowy (1,7)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej z natką pietruszki, ziemniaki, smażony dorsz, surówka z kiszonej kapusty z oliwą (1,3,4,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej z natką pietruszki, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: mini szarlotka z bitą śmietaną (1,7)
  • II breakfast: biscuits, banana smoothie (1,7)
  • Lunch: red lentil soup with parsley, potatoes, fried cod, sauerkraut salad with olive oil (1,3,4,9)
  • Vege lunch: red lentil soup with parsley, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: mini apple pie with whipped cream (1.7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)