Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (37): 9-13.09.2024

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 37 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • ●  II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + żurawina suszona
  • Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara +
  • marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara +
  • marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: banan
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + dried cranberries
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti, carbonara sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti, carbonara sauce + carrot sticks
  • (1,7,9)
  • Dessert: banana

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,3,7)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem, dip czosnkowy (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, cocoa (1,3,7)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, breaded chicken fillet, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill, garlic dip (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, chickpea cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem jabłkowym (1)
  • Obiad: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, ziemniaki, ryba (morszczuk) smażona, surówka z kapusty czerwonej (1,3,4,9)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: thick semolina with applesauce (1)
  • Lunch: vegetable soup with green peas, potatoes, fried fish (hake), red cabbage salad (1,3,4,9)
  • Vege lunch: vegetable soup with green peas, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa (1,3)
  • Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami, kasza kuskus, pulpety wieprzowe w sosie chrzanowym, surówka z ogórka kiszonego (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa z ziemniakami, kasza kuskus, placki z cukinii, surówka marchewka z groszkiem zielonym (1,3,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem truskawkowym (7)
  • II breakfast: biscuits, fruit tea (1,3)
  • Lunch: beetroot soup with potatoes, couscous, pork meatballs in horseradish sauce, pickled cucumber salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: beetroot soup with potatoes, couscous, zucchini pancakes, carrot and green pea salad (1,3,9)
  • Dessert: cream pudding with strawberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,7,9)
  • Deser: galaretka owocowa z pomarańczą
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: white borscht with egg, pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht with egg, pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9)
  • Dessert: fruit jelly with orange

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)