Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (3): 13.01-17.01.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu natydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  •  II śniadanie: płatki ryżowe na mleku + żurawina suszona (7)
  • Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,9)
  • Obiad wege: zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz warzywny z fasolą czerwoną (1,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: rice flakes with milk + dried cranberries (7)
  • Lunch: dill soup with potatoes, spaghetti, bolognese sauce + carrot sticks (1,9)
  • Vege lunch: dill soup with potatoes, vegetable stew with red beans (1,9)
  • Dessert: apple
 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie (7,8)
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z szynki, surówka z białej rzepy z jogurtem greckim, cebulą i jabłkiem (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza gryczana, kotlet z ciecierzycy, surówka z białej rzepy z jogurtem greckim, cebulą i jabłkiem (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: cornflakes with milk + walnuts (7,8)
  • Lunch: cauliflower soup with potatoes, buckwheat, ham goulash, white radish salad with Greek yogurt, onion and apple (1,7,9)
  • Vege lunch: cauliflower soup with potatoes, buckwheat, chickpea cutlet, white radish salad with Greek yogurt, onion and apple (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao + jabłko (1,7)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, świderki ze szpinakiem, kurczakiem i mozzarellą (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem i mozzarellą (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem truskawkowym (7)
  • II breakfast: biscuits, cocoa + apple (1,7)
  • Lunch: white borscht with egg, fusilli with spinach, chicken and mozzarella (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht with egg, fusilli with spinach and mozzarella (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding with strawberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: pałki kukurydziane, herbata owocowa + jabłko
  • Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, sałata lodowa z jogurtem greckim i koprem (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, sałata lodowa z jogurtem greckim i koprem (1,3,7,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: corn sticks, fruit tea + apple
  • Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, breaded pork chop, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, egg and mushroom cutlet, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Dessert: kissel with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: bułka kajzerka, masło, miód/dżem (1,7)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej z natką pietruszki, ziemniaki, ryba (dorsz) duszona, surówka z kiszonej kapusty (4,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej z natką pietruszki, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: pucharek owoców
  • II breakfast: : Kaiser roll, butter, honey/jam (,.7)
  • Lunch: red lentil soup with parsley, potatoes, stewed fish (cod), sauerkraut salad (4,9)
  • Vege lunch: red lentil soup with parsley, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: a cup of fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)