Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (24): 09.06-13.06.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 24. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + żurawina suszona (1,7)
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z pora, jabłek i kukurydzy z majonezem (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, kasza gryczana, gulasz warzywny z fasolą czerwoną (9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: oatmeal with milk + dried cranberries (1.7)
  • Lunch: cauliflower soup with potatoes and dill, buckwheat, pork ham goulash, leek, apple and corn salad with mayonnaise (1,3,9)
  • Vege lunch:cauliflower soup with potatoes and dill, buckwheat, vegetable stew with red beans (9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: biszkopty, koktajl bananowy (1,7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki młode, kotlet mielony, mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, mizeria (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: sponge cake, banana smoothie (1,7)
  • Lunch: : mushroom soup with pasta, young potatoes, minced cutlet, cucumber salad with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with pasta, potatoes, chickpea cutlet, cucumber salad (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: bułka drożdżowa z twarogiem, banan (1,7)
  • Obiad: botwinka z jajkiem, kluski kładzione z truskawkami (1,3,7,9)
  • Obiad wege: botwinka z jajkiem, kluski kładzione z truskawkami (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z borówkami (7)
  • II breakfast: yeast roll with cottage cheese, banana (1.7)
  • Lunch: beetroot with egg, dumplings with strawberries (1,3,7,9)
  • Vege lunch: beetroot with egg, dumplings with strawberries (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding with blueberries (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie (7,8)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym (1,7,9)
  • Obiad wege: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki jarskie z cieciorką w sosie pomidorowym (1,3,7,9)
  • Deser: pucharek owocowy
  • II breakfast: cornflakes with milk + walnuts (7,8)
  • Lunch: broth mash, potatoes, cabbage rolls with tomato sauce (1,7,9)
  • Vege lunch: broth mash, potatoes, cabbage rolls with chickpeas in tomato sauce (1,3,7,9)
  • Dessert: fruit cup

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,7)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, ryba (dorsz) panierowana, surówka z kiszonej kapusty
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, bukiet warzyw
  • Deser: galaretka z owocami
  • II breakfast: biscuits, cocoa (1,7)
  • Lunch: red lentil soup, potatoes, breaded fish (cod), sauerkraut salad
  • Vege lunch: red lentil soup, potatoes, assorted vegetables
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)