Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (23): 02.06-06.06.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 23. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: bagietka z pastą jajeczną, rzodkiewką i awokado (1,3)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, dip czosnkowy, mizeria z ogórków z koperkiem i jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, mizeria z ogórków z koperkiem i jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: lody (7)
  • II breakfast: baguette with egg paste, radish and avocado (1,3)
  • Lunch: tomato soup with pasta, potatoes, breaded chicken fillet, garlic dip, cucumber salad with dill and Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with pasta, potatoes, egg and mushroom cutlet, cucumber salad with dill and Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: ice cream (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,3) + banan
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami zabielona, kasza bulgur, pulpety wieprzowe w sosie śmietankowo-koperkowym,surówka z młodej kapusty z koperkiem i oliwą (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza bulgur, pulpety z ciecierzycy w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z młodej kapusty z oliwą (1,3,7,9)
  • Deser: arbuz
  • II breakfast: biscuits, cocoa (1,3) + banana
  • Lunch: cucumber soup with potatoes, bulgur, pork balls in cream and dill sauce, young cabbage salad with dill and olive oil (1,3,7,9)
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes, bulgur, chickpea balls in cream and dill sauce, young cabbage salad with olive oil (1,3,7,9)
  • Dessert: watermelon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + marchewka słupki
  • Obiad: zupa ryżowa na jarzynach, ziemniaki, ryba (dorsz) smażona, surówka z pora, jabłek i kukurydzy (3,4,7,9)
  • Obiad wege: zupa ryżowa na jarzynach, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z pora, jabłek i kukurydzy (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + carrot sticks
  • Lunch: rice soup with vegetables, potatoes, fried fish (cod), salad with leek, apples and corn (3,4,7,9)
  • Vege lunch: rice soup with vegetables, potatoes, zucchini cutlets, leek, apple and corn salad (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: pałki kukurydziane, koktajl truskawkowy (7)
  • Obiad: krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ryż na sypko, filet z indyka soute, surówka marchewka na gorąco z groszkiem zielonym (1,9)
  • Obiad wege: krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ryż na sypko, leczo warzywne (1,9)
  • Deser: koreczki owocowe
  • II breakfast: corn sticks, strawberry cocktail (7)
  • Lunch: cream of broccoli with puff pastry, fluffy rice, soute turkey fillet, hot carrot salad with green peas (1.9)
  • Vege lunch: cream of broccoli with puff pastry, loose rice, vegetable lecho (1,9)
  • Dessert: fruit canapés

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowym (1)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym polane czekoladą mleczną (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym polane czekoladą mleczną (1,3,7,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: semolina with strawberry mousse (1)
  • Lunch: white borscht with egg, pancakes with cottage cheese and strawberry jam topped with milk chocolate (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht with egg, pancakes with cottage cheese and strawberry jam topped with milk chocolate (1,3,7,9)
  • Dessert: kissel with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)