Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (21): 22-26.05.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 21 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z truskawkami (gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem, spaghetti bolognese z mozzarellą (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem, spaghetti z sosem słodko-kwaśnym (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: semolina with strawberries (gluten)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese with mozzarella (celeriac, gluten, milk)/vegetable soup, sweet and sour spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, jaja, mleko, kakao)
  • Obiad: grochówka, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Obiad wege: grochówka, ziemniaki, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Deser: kisiel z żurawiną
  • II breakfast: ladyfingers, cocoa (gluten, egg, milk, cacao)
  • Lunch: split pea soup, potatoes, cabbage rolls with tomato sauce (gluten, celeriac)/split-pea soup, potatoes, vegetarian cabbage roll with tomato sauce  (celeriac, gluten)
  • Dessert: kissel with cranberry

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: pieczywo mieszane z polędwicą/serem, pomidor (gluten, mleko)
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, młoda kapusta zasmażana (seler, jaja, gluten, ryba)
  • Obiad wege: krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, młoda kapusta zasmażana (seler, jaja, gluten, ryba)
  • Deser: owocowy pucharek
  • II breakfast: sandwich with ham/cheese, tomato (gluten, milk)
  • Lunch: barley soup, potatoes, fish cake, fried young cabbage (celeriac, egg, gluten, fish)
  • Dessert: fruit salad

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: musli na mleku z orzechami (gluten, mleko, orzechy)
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi z mięsem okraszone cebulką, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: galaretka z owocami
  • II breakfast: muesli with milk and walnuts (gluten, milk, nuts)
  • Lunch: gherkin soup, dumplings with meat and onion, chinese leaves salad (celeriac, gluten, milk, egg)/ gherkin soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion, chinese leaves salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)   
  • Obiad: zupa fasolowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Deser: truskawki z bitą śmietaną (mleko)
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk) 
  • Lunch: bean soup, pancakes with cottage cheese/jam  (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: strawberries with whipped cream (milk)

 

 

 

 

 

 

20 lecie Regent College
szkoła nr w województwie