Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 20 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki owsiane z orzechami włoskimi na mleku (mleko, gluten, orzechy)
- Obiad: zupa z zielonego groszku, makaron, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z młodej kapusty z cebulką i jabłkiem (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa z zielonego groszku, makaron, gulasz warzywny, surówka z młodej kapusty cebulką i jabłkiem (seler, gluten)
- Deser: owoc
- II breakfast: oatmeal with milk and walnuts (milk, gluten, nuts)
- Lunch: green pea soup, pasta, pork stew, young cabbage salad (celeriac, gluten)/ green pea soup, pasta, vegetable stew, young cabbage salad (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (gluten, mleko)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria z jogurtem (seler, gluten, mleko, jaja)
- Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, mizeria z jogurtem (seler, gluten, mleko, jaja)
- Deser: kompot
- II breakfast: biscuits, fruit smoothie (gluten, milk)
- Lunch: white borscht with egg, potatoes, frikadelle, cucumber salad (gluten, gluten, milk, egg)/ white borscht with egg, potatoes, chickpea fritter, cucumber salad (celeriac, gluten, milk, egg)
- Dessert: kompote
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, herbata z owoców leśnych (mleko)
- Obiad: krupnik z ziemniakami, fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułka kajzerka (seler, gluten)
- Obiad wege: krupnik z ziemniakami, fasolka po bretońsku, bułka kajzerka (seler, gluten)
- Deser: budyń z musem malinowym (mleko)
- II breakfast: corn flakes with milk, fruit tea (milk)
- Lunch: barley soup with potatoes, baked beans with sausage, kaiser roll (celeriac, gluten)
- Dessert: vanilla custard with raspberry sauce (milk)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: pieczywo graham z żółtym serem, ogórek, papryka (gluten, mleko)
- Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, kasza jęczmienna, duszony filet z indyka w sosie własnym, surówka z selera, jabłek i orzechów włoskich z dodatkiem ananasa (seler, orzechy, mleko)
- Obiad wege: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, jaja, gluten)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- II breakfast: graham bread with cheese, cucumber, pepper (gluten, milk)
- Lunch: beetroot soup with red beans, barley groats, turkey chop in gravy, celeriac salad with apple, walnuts and pineapple (celeriac, milk, nuts)/ beetroot soup with red beans, potato fritters with yogurt (celeriac, egg, gluten)
- Dessert: baked apple with cinnamon
Piątek / Friday
- II śniadanie: ryż na sypko z musem owocowym
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, dorsz pieczony, surówka z kiszonej kapusty (gluten, seler, ryba)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, dorsz pieczony, surówka z kiszonej kapusty (gluten, seler, ryba)
- Deser: szaszłyki owocowe
- II breakfast: rice with fruit sauce
- Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, baked cod, sauerkraut salad (celeriac, gluten, fish)
- Dessert: fruit kebabs