Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (20): 12.05-16.05.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 20. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + żurawina suszona
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony ze śliwką suszoną, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet jajeczno-pieczarkowy, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + dried cranberries
  • Lunch: tomato soup with pasta, minced meat cutlet with dried plums, potatoes, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with pasta, egg and mushroom cutlet, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: –
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki puree, schab pieczony w rękawie, surówka grecka z serem feta (1,7,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, gołąbki jarskie z fasolą w sosie pomidorowym (1,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: –
  • Lunch: broth paste, mashed potatoes, pork loin baked in a sleeve, Greek salad with feta cheese (1,7,9)
  • Vege lunch: mash made with vegetarian broth, potatoes, cabbage rolls with beans in tomato sauce (1,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: –
  • Obiad: zupa krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z młodej kapusty (4,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik z kaszy jaglanej, makaron zapiekany z warzywami i groszkiem zielonym
  • Deser: muffinka z jabłkami (1,3,7)
  • II breakfast: –
  • Lunch: barley soup made of millet, potatoes, baked fish, young cabbage salad (4,9)
  • Vege lunch: barley soup made of millet, pasta baked with vegetables and green peas
  • Dessert: muffin with apples (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: –
  • Obiad: botwinka z jajkiem, pierogi z mięsem okraszone cebulką, surówka wielowarzywna z majonezem (1,3,7,9)
  • Obiad wege: botwinka z jajkiem, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka wielowarzywna z majonezem (1,3,7,9)
  • Deser: arbuz
  • II breakfast: –
  • Lunch: beetroot soup with egg, meat dumplings topped with onion, mixed vegetable salad with mayonnaise (1,3,7,9)
  • Vege lunch: beetroot with egg, Russian dumplings topped with onion, mixed
  • vegetable salad with mayonnaise (1,3,7,9)
  • Dessert: watermelon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: serki orzechowo-mleczne (7,8)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z borówkami (7)
  • II breakfast: nut and milk yogurts (7,8)
  • Lunch: red lentil soup, pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Vege lunch: red lentil soup, pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Dessert: cream pudding with blueberries (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)