
Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.
Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/
Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 19. tydzień 2025 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Poniedziałek | Monday
- II śniadanie: biszkopty, kakao + gruszka (1,7)
- Obiad: żurek z ziemniakami, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,7,9)
- Obiad wege: żurek z ziemniakami, makaron spaghetti, gulasz warzywny + marchewka słupki (1,9)
- Deser: kompot z owoców sezonowych
- II breakfast: sponge cakes, cocoa + pear (1,7)
- Lunch: sour rye soup with potatoes, spaghetti, bolognese sauce + carrot sticks (1,7,9)
- Vege lunch: sour rye soup with potatoes, spaghetti, vegetable goulash + carrot sticks (1,9)
- Dessert: seasonal fruit compote
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Wtorek | Tuesday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku, orzechy włoskie (1,5,7)
- Obiad: zupa krem z brokułów z pestkami dyni, ziemniaki, karkówka pieczona na kapuście zasmażanej, kalafior z wody
- Obiad wege: zupa krem z brokułów z pestkami dyni, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, kapusta zasmażana, kalafior z wody (1,3)
- Deser: owoc
- II breakfast: oatmeal with milk, walnuts (1,5,7)
- Lunch: cream of broccoli soup with pumpkin seeds, potatoes, roasted pork neck with fried cabbage, boiled cauliflower
- Vege lunch: cream of broccoli soup with pumpkin seeds, potatoes, chickpea cutlets, fried cabbage, boiled cauliflower (1,3)
- Dessert: fruit
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday
- II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa + jabłko
- Obiad: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, ziemniaki, ryba (dorsz) smażona, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli z jogurtem greckim (1,3,4,7,9)
- Obiad wege: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, ziemniaki, bukiet warzyw polany masłem (1,7,9)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- II breakfast: biscuits, fruit tea + apple
- Lunch: vegetable soup with green peas, potatoes, fried fish (cod), salad of white radish, apples and onion with Greek yogurt (1,3,4,7,9)
- Vege lunch: vegetable soup with green peas, potatoes, mixed vegetables with butter (1,7,9)
- Dessert: baked apple with cinnamon
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Czwartek | Thursday
- II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (1,7)
- Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z pora, jabłek, marchwi i kukurydzy (1,7,9)
- Obiad wege: zupa pieczarkowa z makaronem, kasza gryczana, gołąbki jarskie z fasolą białą w sosie pomidorowym, surówka z pora, jabłek, marchwi i kukurydzy
- Deser: galaretka z owocami
- II breakfast: thick semolina with strawberry mousse (1,7)
- Lunch: mushroom soup with noodles, buckwheat, pork ham goulash, salad with leek, apples, carrots and corn (1,7,9)
- Vege lunch: mushroom soup with pasta, buckwheat, cabbage rolls with white beans in tomato sauce, salad with leek, apples, carrots and corn
- Dessert: jelly with fruit
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Piątek | Friday
- II śniadanie: bułka kajzerka, masło, miód, dżem z truskawek, marchewka słupki (1,7)
- Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym
- Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym
- Deser: ciasteczka z ryżu preparowanego
- II breakfast: Kaiser roll, butter, honey, strawberry jam, carrot sticks (1,7)
- Lunch: sorrel soup with egg, pancakes with cottage cheese and strawberry jam
- Vege lunch: sorrel soup with egg, pancakes with cottage cheese and strawberry jam
- Dessert: puffed rice cookies
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)