Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (19): 05.05-09.05.2025 –

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 19. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao + gruszka (1,7)
  • Obiad: żurek z ziemniakami, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: żurek z ziemniakami, makaron spaghetti, gulasz warzywny + marchewka słupki (1,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: sponge cakes, cocoa + pear (1,7)
  • Lunch: sour rye soup with potatoes, spaghetti, bolognese sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: sour rye soup with potatoes, spaghetti, vegetable goulash + carrot sticks (1,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

 
  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku, orzechy włoskie (1,5,7)
  • Obiad: zupa krem z brokułów z pestkami dyni, ziemniaki, karkówka pieczona na kapuście zasmażanej, kalafior z wody
  • Obiad wege: zupa krem z brokułów z pestkami dyni, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, kapusta zasmażana, kalafior z wody (1,3)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: oatmeal with milk, walnuts (1,5,7)
  • Lunch: cream of broccoli soup with pumpkin seeds, potatoes, roasted pork neck with fried cabbage, boiled cauliflower
  • Vege lunch: cream of broccoli soup with pumpkin seeds, potatoes, chickpea cutlets, fried cabbage, boiled cauliflower (1,3)
  • Dessert: fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa + jabłko
  • Obiad: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, ziemniaki, ryba (dorsz) smażona, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli z jogurtem greckim (1,3,4,7,9)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, ziemniaki, bukiet warzyw polany masłem (1,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: biscuits, fruit tea + apple
  • Lunch: vegetable soup with green peas, potatoes, fried fish (cod), salad of white radish, apples and onion with Greek yogurt (1,3,4,7,9)
  • Vege lunch: vegetable soup with green peas, potatoes, mixed vegetables with butter (1,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z pora, jabłek, marchwi i kukurydzy (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z makaronem, kasza gryczana, gołąbki jarskie z fasolą białą w sosie pomidorowym, surówka z pora, jabłek, marchwi i kukurydzy
  • Deser: galaretka z owocami
  • II breakfast: thick semolina with strawberry mousse (1,7)
  • Lunch: mushroom soup with noodles, buckwheat, pork ham goulash, salad with leek, apples, carrots and corn (1,7,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with pasta, buckwheat, cabbage rolls with white beans in tomato sauce, salad with leek, apples, carrots and corn
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: bułka kajzerka, masło, miód, dżem z truskawek, marchewka słupki (1,7)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym
  • Deser: ciasteczka z ryżu preparowanego
  • II breakfast: Kaiser roll, butter, honey, strawberry jam, carrot sticks (1,7)
  • Lunch: sorrel soup with egg, pancakes with cottage cheese and strawberry jam
  • Vege lunch: sorrel soup with egg, pancakes with cottage cheese and strawberry jam
  • Dessert: puffed rice cookies

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)