Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (17): 23.04-25.04.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 17. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Wtorek | Tuesday

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa + gruszka (1)
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, fasolka po bretońsku + bułka kajzerka, marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami, fasolka po bretońsku + bułka kajzerka, marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: niespodzianka (1,3,7)
  • II breakfast: biscuits, fruit tea + pear (1)
  • Lunch: cucumber soup with potatoes, baked beans + Kaiser roll, carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes, baked beans + Kaiser roll, carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: surprise (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto, mus truskawkowy (1,7)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, sałata lodowa z jogurtem greckim, dip czosnkowy (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: thick semolina, strawberry mousse (1,7)
  • Lunch: tomato soup with pasta, potatoes, breaded chicken fillet, iceberg lettuce with Greek yogurt, garlic dip (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with pasta, potatoes, chickpea cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, ryba (dorsz) pieczona, surówka z kiszonej kapusty (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, bukiet warzyw polany masłem, surówka z kiszonej kapusty (3,9)
  • Deser: budyń z musem truskawkowym (7)
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: sorrel soup with egg, potatoes, baked fish (cod), sauerkraut salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: sorrel soup with egg, potatoes, a bouquet of vegetables topped with butter, sauerkraut salad (3.9)
  • Dessert: pudding with strawberry mousse (7)
     

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)