Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (16): 14.04-16.04.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 16. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: serki waniliowo-orzechowe (7,8) + gruszka
  • Obiad: zupa jarzynowa, makaron spaghetti, sos bolognese, marchewka słupki (1,9)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, makaron spaghetti, gulasz warzywny z czerwoną fasolą + marchewka słupki (1,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: vanilla-nut yoghurt (7,8) + pear
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti, bolognese sauce, carrot sticks (1,9)
  • Vege lunch: vegetable soup, spaghetti, vegetable stew with red beans + carrot sticks (1,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + żurawina suszona (7)
  • Obiad: zupa zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane na gorąco (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, kotleciki z cukinii, kalafior z wody (1,3,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: cornflakes with milk + dried cranberries (7)
  • Lunch: soup with broth, potatoes, minced cutlet, hot fried beetroots (1,3,9)
  • Vege lunch: soup made from vegetable broth, potatoes, zucchini cutlets, boiled cauliflower (1,3,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa, banan (1)
  • Obiad: zupa barszcz biały z jajkiem i natką pietruszki, makaron ze szpinakiem i serem
  • feta (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa barszcz biały z jajkiem i natką pietruszki, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,7,9)
  • Deser: muffinki z jabłkami (1,3,7)
  • II breakfast: biscuits, fruit tea, banana (1)
  • Lunch: white borscht soup with egg and parsley, pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht soup with egg and parsley, pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9)
  • Dessert: muffins with apples (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Piątek | Friday

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)