Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (15): 07.04-11.04.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 15. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto, mus malinowy (1,7)
  • Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron penne, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron penne, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: thick semolina, raspberry mousse (1.7)
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, penne pasta, carbonara sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, penne pasta, carbonara sauce + carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao + marchewka słupki (1)
  • Obiad: zupa barszcz ukraiński z fasolą czerwoną, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka wielowarzywna (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa barszcz ukraiński z fasolą czerwoną, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka wielowarzywna (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: sponge cakes, cocoa + carrot sticks (1)
  • Lunch: Ukrainian borscht soup with red beans, Russian dumplings topped with onion, mixed vegetable salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht soup with red beans, Russian dumplings topped with onion, mixed vegetable salad (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: krupnik wiejski, ryba panierowana (dorsz), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,9)
  • Obiad wege: krupnik wiejski, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z truskawką
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: village barley soup, breaded fish (cod), potatoes, sauerkraut salad (1,3,4,9)
  • Vege lunch: village barley soup, potatoes, chickpea cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: cream pudding with strawberry

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

 
  • II śniadanie: herbatniki, herbata (1) + marchewka słupki
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, bitki z indyka w sosie własnym, surówka z pora, jabłek i kukurydzy z majonezem (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: biscuits, tea (1) + carrot sticks
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, turkey steaks in their own sauce, leek, apple and corn salad with mayonnaise (1,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: kissel with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: ryż z jabłkami zapiekany z jogurtem greckim (7)
  • Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, kluski śląskie, sos pieczarkowy, surówka z marchwi i jabłek (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa grochówka z ziemniakami, kluski śląskie, sos pieczarkowy, surówka z marchwi i jabłek (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: rice with apples baked with Greek yogurt (7)
  • Lunch: pea soup with potatoes, Silesian dumplings, mushroom sauce, carrot an apple salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: pea soup with potatoes, Silesian dumplings, mushroom sauce, carrot and apple salad (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)