Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (14): 4-8.04 2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 14 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  pieczywo z wędliną/serem żółtym i papryką (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa ryżowa, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa ryżowa, ziemniaki, stek z kalafiora w cieście naleśnikowym (mleko, seler, gluten, jaja)
  • Deser: owoc 
  • II breakfast: sandwich with cheese or ham, pepper (milk, gluten)
  • Lunch: rice soup, potatoes, frikadelle, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk, egg)/rice soup, fried cauliflower (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl (gluten, mleko)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, bitki z indyka, surówka z buraczków (seler)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, leczo warzywne (seler)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: biscuits, fruit and milk smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: sauerkraut soup, bulgur, turkey cutlet with gravy, beetroot salad (celeriac)/ sauerkraut soup, bulgur, vegetable lecho (celeriac)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: żurek z ziemniakami, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: żurek z ziemniakami, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Deser: kisiel 
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: sour-rye soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: barszcz ukraiński, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • II breakfast: ladyfingers, hot cocoa (milk, cacao, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, red cabbage salad (celeriac, egg, milk, gluten)/ beetroot soup, potatoes, mushroom and egg fritters, red cabbage salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: bułka maślana, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem/dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: milk roll, mint tea (gluten)
  • Lunch: gherkin soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon