Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (13): 27-31.03.2023

Menu LK 13 2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 13 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki czekoladowe na mleku (mleko, kakao)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: chocolate cereal with milk (milk, cacao)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, frikadelle, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg)/ white borscht with egg, potatoes, zucchini fritters, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: kompote

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (mleko, gluten) 
  • Obiad: zupa jarzynowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z selera (seler, gluten, miód, orzechy) 
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, kasza bulgur, gulasz warzywny, surówka z selera (seler, gluten, miód, orzechy) 
  • Deser: owoc
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (milk, gluten)
  • Lunch: vegetable soup, bulgur, pork stew, celeriac salad (celeriac, gluten, honey, nuts) / vegetable soup, bulgur, vegetable stew, celeriac salad (celeriac, gluten, honey, nuts) 
  • Dessert: fruit

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna (gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa, pierogi leniwe polane masłem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, pierogi leniwe polane masłem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: bean soup, buttered cottage cheese dumpling (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: kissel with grated apple

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, bitki z indyka, surówka z buraczków (seler, gluten)
  • Obiad wege: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, stek z kalafiora, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • II breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cacao)
  • Lunch: cream of broccoli soup with croutons, potatoes, pork chop in navy, beetroot salad (celeriac, gluten) / cream of broccoli soup, potatoes, cauliflower fritter, beetroot (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)  
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: babeczki deserowe z masą budyniową (gluten, mleko, jaja)
  • II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, dumplings with strawberry sauce (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with custard (gluten, milk,egg)

20 lecie Regent College
szkoła nr w województwie