Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (12): 21-25 marca 2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 12 tydzień 2022 roku. 

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  pieczywo z wędliną/serem żółtym i ogórkiem kiszonym (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, makaron z sosem słodko-kwaśnym (seler, gluten)
  • Deser: owoc

 

  • II breakfast: sandwich with cheese or ham, gherkin (milk, gluten)
  • Lunch: cauliflower soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ cauliflower soup, sweet and sour pasta (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, koktajl owocowy (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa ryżowa, ziemniaki, udko pieczone, sałata lodowa (seler, mleko)
  • Obiad wege: zupa ryżowa, ziemniaki, pieczarka nadziewana, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko)
  • Deser: kompot

 

  • II breakfast: ladyfingers, fruit and milk smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: rice soup, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk)/ rice soup, potatoes, stuffed mushroom, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: barszcz ukraiński, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem

 

  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: pieczywo z miodem/dżemem (gluten,seler, miód)
  • Obiad: zupa jarzynowa, fasolka po bretońsku (seler)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, krokiety z kapustą i pieczarkami (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Deser: mufinka czekoladowa (mleko, jaja, gluten, seler)

 

  • II breakfast: sandwich with honey or jam (gluten, celeriac, honey)
  • Lunch: vegetable soup, baked beans (celeriac)/ vegetable soup, mushroom and sauerkraut croquettes (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: chocolate muffin (milk, gluten, egg, celeriac)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: krupnik, pierogi ruskie (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: krupnik, pierogi ruskie (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: oatmeal with milk (milk, gluten)
  • Lunch: barley soup, dumplings with potato and cottage cheese (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple