Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (12): 17.03-21.03.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 12. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (1) + gruszka
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z pora, jabłek i kukurydzy z majonezem (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza gryczana, gulasz warzywny, surówka z pora, jabłek i kukurydzy z majonezem (3,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: thick semolina with strawberry mousse (1) + pear
  • Lunch: cauliflower soup with potatoes and parsley, buckwheat, pork ham goulash, leek, apple and corn salad with mayonnaise (1,3,9)
  • Vege lunch: cauliflower soup with potatoes and parsley, buckwheat, vegetable goulash, leek, apple and corn salad with mayonnaise (3,9)
  • Dessert: apple
 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki (1) + marchewka słupki
  • Obiad: rosół z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, surówka sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: rosół jarski z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits (1) + carrot sticks
  • Lunch: broth with noodles and parsley, potatoes, breaded chicken fillet, garlic dip, iceberg lettuce salad with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: vegetarian broth with noodles and parsley, potatoes, chickpea cutlet, iceberg lettuce with Greek yogurt
  • (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: barszcz ukraiński, placki z jabłkami posypane cukrem pudrem i cynamonem, polane musem truskawkowym (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, placki z jabłkami posypane cukrem pudrem i cynamonem, polane musem truskawkowym (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z sokiem malinowym (7)
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: Ukrainian borscht, apple pancakes sprinkled with powdered sugar and cinnamon, topped with strawberry mousse (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht, apple pancakes sprinkled with powdered sugar and cinnamon, topped with strawberry mousse (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding with raspberry juice (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa + banan (1)
  • Obiad: zupa krem z brokułów z pestkami dyni, ryż na sypko, bitki z indyka duszone, surówka z marchwi, jabłek z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Obiad wege: krem z brokułów z pestkami dyni, ryż na sypko, stek z selera panierowany, surówka z marchwi i jabłek z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: galaretka truskawkowa z truskawką
  • II breakfast: biscuits, fruit tea + banana (1)
  • Lunch: cream of broccoli soup with pumpkin seeds, fluffy rice, stewed turkey steaks, carrot and apple salad with Greek yogurt (1,7,9)
  • Vege lunch: cream of broccoli with pumpkin seeds, fluffy rice, breaded celeriac steak, carrot and apple salad with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: strawberry jelly with strawberries

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + żurawina suszona (7)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, ryba (morszczuk), surówka z kiszonej kapusty (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, cukinia nadziewana, surówka z kiszonej kapusty (3,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: cornflakes with milk + dried cranberries (7)
  • Lunch: sorrel soup with egg, potatoes, fish (hake), sauerkraut salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: sorrel soup with egg, potatoes, stuffed zucchini, sauerkraut salad (3,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)