Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (11): 10.03-14.03.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 11. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, kakao + gruszka (7)
  • Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara (1,7,9) + marchewka
  • Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara (1,7,9) + marchewka
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: corn sticks, cocoa + pear (7)
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti, carbonara sauce (1,7,9) + carrot
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti, carbonara sauce (1,7,9) + carrot
  • Dessert: apple
 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki + banan (1)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kasza bulgur, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli z jogurtem (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z pora, jabłek, kukurydzy z majonezem (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits + banana (1)
  • Lunch: tomato soup with rice, bulgur, meatballs in cream and dill sauce, white radish, apple and onion salad with yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, egg and mushroom cutlet, salad with leek, apples, corn and mayonnaise (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + żurawina suszona (7)
  • Obiad: zupa krupnik z kaszy wiejskiej, ziemniaki, ryba smażona (dorsz), surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik z kaszy wiejskiej, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: cornflakes with milk + dried cranberries (7)
  • Lunch: barley soup made of country groats, potatoes, fried fish (cod), sauerkraut salad (1,3,4,9)
  • Vege lunch: barley soup made of country groats, potatoes, zucchini cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: semolina with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, koktajl bananowy z kefirem (1,3)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z kluskami lanymi, ziemniaki, schab pieczony w rękawie w sosie własnym, buraki zasmażane na ciepło (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z kluskami lanymi, ziemniaki, papryka nadziewana warzywami, buraki zasmażane na ciepło (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: sponge cakes, banana smoothie with kefir (1,3)
  • Lunch: mushroom soup with batter dumplings, potatoes, pork loin baked in its own sauce, warm fried beetroot (1,3,7,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with batter dumplings, potatoes, peppers stuffed with vegetables, warm fried beetroot (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, makaron z twarogiem i rodzynkami polany musem truskawkowym (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa fasolowa z ziemniakami, makaron z twarogiem i rodzynkami polany musem truskawkowym (1,7,9)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: bean soup with potatoes, pasta with cottage cheese and raisins topped with strawberry mousse (1,7,9)
  • Vege lunch: bean soup with potatoes, pasta with cottage cheese and raisins topped with strawberry mousse (1,7,9)
  • Dessert: fruit skewers

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)