Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (10): 6-10.03.2023

stołówka szkolne

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 10 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, bitki z szynki, surówka z białej rzepy (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, gulasz warzywny, surówka z białej rzepy (seler, mleko, gluten)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: semolina (milk, gluten)
  • Lunch: mushroom soup with potatoes, bulgur, pork chop in gravy, white turnip salad (celeriac, milk, gluten) / mushroom soup with potatoes, bulgur, vegetable stew, white turnip salad (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: compote

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: serek homogenizowany “Monte” (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, pierogi z mięsem okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: homogenized cheese “Monte” (milk, cacao)
  • Lunch: cauliflower soup, dumplings with meat and onion (celeriac, gluten, egg) / cauliflower soup, dumplings with potato, cottage cheese and onion (celeriac, gluten, eggs, milk) 

Dessert: fruit

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, koktajl owocowy (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa buraczkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: ladyfingers, fruit smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: beetroot soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: kissel with grated apple

dzień kobiet

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, klopsiki w sosie pomidorowym, surówka z białej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, pork meatballs with tomato sauce, white cabbage salad (celeriac, gluten, egg, milk) / white borscht with egg, potatoes, buttered vegetables (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao) 

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kanapka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)  
  • Obiad: zupa fasolowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, mleko, gluten)
  • Deser: jabłko pieczone
  • II breakfast: sandwich with jam or honey  (gluten, milk, honey)
  • Lunch: bean soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, milk, egg)
  • Dessert: baked apple 
25 lecie Regent College
szkoła nr w województwie