Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 10 tydzień 2022 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego.
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: pieczywo z wędliną/serem żółtym i papryką (mleko, gluten)
- Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z białej rzepy (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, gulasz warzywny, surówka z białej rzepy (seler, mleko)
- Deser: owoc
- II breakfast: sandwich with cheese or ham, pepper (milk, gluten)
- Lunch: sauerkraut soup, bulgur, pork stew, white radish salad (celeriac, gluten, milk)/ sauerkraut soup, bulgur, vegetable stew, white radish salad (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: biszkopty, koktajl owocowy (gluten, mleko)
- Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
- Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kalafior w cieście, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: kompot
- II breakfast: ladyfingers, fruit and milk smoothie (gluten, milk)
- Lunch: cheese soup with noodles, potatoes, frikadelle, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ cheese soup with noodles, potatoes, fried cauliflower, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: compote
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa fasolowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, jaja, mleko)
- Obiad wege: zupa fasolowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: kisiel z owocami
- II breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: bean soup, dumplings with butter (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: kissel
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: bułka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
- Obiad: żurek z jajkiem, ziemniaki, schab pieczony, surówka z buraków (seler, jaja, mleko)
- Obiad wege: żurek z jajkiem, ziemniaki, bukiet warzyw (seler, mleko, jaja)
- Deser: budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko)
- II breakfast: roll with jam or honey (gluten, milk, honey)
- Lunch: polish “żurek” with egg, potatoes, pork chop, beetroot salad (celeriac, gluten)/ polish “żurek” with egg, potatoes, buttered vegetables (celeriac, milk, egg)
- Dessert: vanilla custard (milk)
Piątek / Friday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa koperkowa, makaron ze szpinakiem (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa koperkowa, makaron ze szpinakiem (seler, gluten)
- Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną (mleko)
- II breakfast: oatmeal with milk (milk)
- Lunch: dill soup, spinach pasta (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)