Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (10): 03.03-07.03.2025

Zapraszamy wszystkich do Lovely Kitchen.

Przypominamy, iż zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 10. tydzień 2025 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

 

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: serek waniliowo-orzechowe “Monte” (7,8) + marchewka słupki
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami + jajkiem (3,7,9) + jabłko
  • Obiad wege: barszcz biały z ziemniakami + jajkiem (3,7,9) + jabłko
  • Deser: –
  • II breakfast: vanilla-nut yogurt “Monte” (7,8) + carrot sticks
  • Lunch: white borscht with potatoes + egg (3,7,9) + apple
  • Vege lunch: white borscht with potatoes + egg (3,7,9) + apple
  • Dessert: –

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie (7,8)
  • Obiad: zupa ogórkowa zabielona z ziemniakami i koperkiem (7,9) + marchewka słupki
  • Obiad wege: zupa ogórkowa zabielona z ziemniakami i koperkiem (7,9) + marchewka słupki
  • Deser: –
  • II breakfast: cornflakes with milk + walnuts (7,8)
  • Lunch: cucumber soup with potatoes and dill (7,9) + carrot sticks
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes and dill (7,9) + carrot sticksDessert: –

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, koktajl bananowy (7)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka wielowarzywna z majonezem (1,3,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, surówka wielowarzywna z majonezem (1,3,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: corn sticks, banana smoothie (7)
  • Lunch: broth paste, potatoes, pork chop, mixed vegetable salad with mayonnaise (1,3,9)
  • Vege lunch: mash made with vegetable broth, potatoes, chickpea cutlets, mixed vegetable salad with mayonnaise (1,3,9)
  • Dessert: kissel with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

 
  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + żurawina suszona (1,7)
  • Obiad: zupa grochówka z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa grochówka z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem truskawkowym (7)
  • II breakfast: oatmeal with milk + dried cranberries (1,7)
  • Lunch: pea soup with potatoes, spiral pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Vege lunch: pea soup with potatoes, spiral pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)Dessert: cream pudding with strawberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)