Tygodniowe menu / Weekly menu (22)

Tydzień/Week: 31.05-02.06.2021 r.

poniedziałek
    • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
    • Obiad: barszcz biały z jajkiem, kasza bulgur, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy (seler, jaja, mleko, gluten)
    • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, krokiety ze szpinakiem (seler, jaja, mleko, gluten)
    • Deser: owoc

    • Lunch: white borscht with egg, bulgur, pork meatball in tomato sauce, white radish salad / white borscht with egg, spinach croquettes (celeriac, gluten, egg, milk)
    • Dessert: fruit
    • II śniadanie: rogaliki francuskie, kakao (kakao, jaja, mleko, gluten)
    • Obiad: rosół z makaronem, kiełbaska z ogniska, bułka (seler, jaja, gluten)
    • Obiad wege: zacierka na warzywach, ziemniaki, bukiet warzyw (seler, gluten)
    • Deser: kompot

    • Lunch: chicken stock with noodles, campfire roasted sausage, roll/ vegetable stock with noodles, potaotes, mixed vegetables (celeriac, gluten, egg)
    • Dessert: compote
  • II śniadanie: kanapka z  dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad/Obiad wege: kalafiorowa z ziemniakami, makaron z twarogiem (gluten, seler, mleko)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: cauliflower soup, pasta with cottage cheese (celeriac, gluten,  milk)
  • Dessert: fruit jelly