Tygodniowe menu / Weekly menu (21)

Tydzień/Week: 24-28.05.2021 r.

poniedziałek
  • II śniadanie: kanapka z żółtym serem i pomidorem (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria (jaja, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, stek z kalafiora w cieście naleśnikowym, mizeria (mleko, jaja, gluten)
  • Deser: budyń (mleko)

  • Lunch: fruit soup with noodles, potatoes, frikadelle, cucumber salad / potatoes, cauliflower fritter, cucumber salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: custard (milk)
  • Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (gluten, mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiński, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z białej rzepy (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, kasz bulgur, gulasz warzywny, surówka z białej rzepy (seler, mleko)
  • Deser: owoc

  • Lunch: beetroot soup, bulgur, pork stew, white radish salad / beetroot soup, bulgur, vegetable stew, white radish salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit
  • Śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti carbonara (gluten, seler, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti carbonara (gluten, seler, mleko)
  • Deser: kisiel

  • Lunch: sauerkraut soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly
  • II śniadanie: bułka z dżemem (mleko, gluten)
  • Obiad: krupnik, frytki, panierowany filet z indyka, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: krupnik z natką pietruszki, frytki, bukiet warzyw (seler)
  • Deser: kompot

  • Lunch: barley soup, fries, turkey chop in crumbs, sauerkraut salad/ barley soup, fries, mixed  vegetables (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: compote
  • II śniadanie: herbatniki, herbata (jaja, gluten)
  • Obiad/Obiad wege: zupa warzywna, pierogi ruskie okraszone cebulką (jaja, mleko, gluten)
  • Deser: galaretka z bitą śmietana i owocami (mleko)
  • Lunch: vegetable soup, dumplings with potato and cottage cheese with onion (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream and fruit (milk)