Tygodniowe menu / Weekly menu (9)

Możliwość zamówienia dań wegetariańskich!

Tydzień – Week:  01-05.03.2021


Poniedziałek – Monday:


  • Obiad: grochówka, spaghetti bolognese (gluten, seler)
  • Obiad wege: grochówka, warzywa z patelni z makaronem (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • Lunch: pea soup, spaghetti bolognese / vegetable stir-fry with spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek – Tuesday:


  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ryż na sypko, bitki saute, buraki zasmażane (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, ryż na sypko, pulpeciki pieczarkowe w sosie śmietanowym, buraki zasmażane (jaja, seler, gluten, mleko)
  • Deser: babeczki z bitą śmietaną (gluten, jaja, mleko)
  • Lunch: white borscht with egg, rice, pork portion – saute, beetroot salad/ white borscht with egg, rice, pork meatballs in a creamy sauce, beetroot salad (egg, celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with whipped cream (egg, gluten, milk)  

Środa – Wednesday:


  • Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet jajeczny z pieczarkami, marchewka opruszana (jaja, gluten, seler, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet jajeczny z pieczarkami, marchewka opruszana (jaja, gluten, seler, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Lunch: gherkin soup, potatoes, egg fritter with mushroom, buttered carrots (egg, celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek – Thursday:


  • Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, udo pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa, ziemniaki, papryka nadziewana kaszą i warzywami, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Lunch: tomato soup, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt/ tomato soup, potatoes, stuffed pepper, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Piątek – Friday:


  • Obiad/Obiad wege: zupa jarzynowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Lunch: vegetable soup, dumplings with potato and cottage cheese with onion (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: vanilla custard


Najnowsze wiadomości z Regent College.

  • Pierwszy Dzień Wiosny
    Tegoroczne obchody Pierwszego Dnia Wiosny w klasach IV-VIII przyniosły ze sobą nie tylko radość ze zbliżającej się nowej pory roku, ale Czytaj więcej ..
  • Wyniki Konkursu Leon
    W ubiegły piątek w klasach I-III SP odbyło się uroczyste wręczenie nagród za sesję jesienną Ogólnopolskiego Konkursu Przedmiotowego Leon. Konkurs Czytaj więcej ..
  • Warsztaty egzotyczne zwierzęta
    Marzec rozpoczął się niezwykle ekscytująco dla Naszych najmłodszych uczniów. Odwiedziły Nas egzotyczne zwierzęta! Wybraliśmy się w podróż w odległe części Czytaj więcej ..

Wyniki egzaminu ósmoklasisty i maturalnego 2020 r. w Elblągu i okolicach.


We give your children a head start in life!!